Egy szettben tudtuk megnehezíteni a bajnok dolgát

Papírforma-vereséget szenvedett a Fino Kaposvár vendégeként a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika az Extraliga alapszakaszának 13. fordulójában, a mieink csak a második szettben tudták megnehezíteni a címvédő dolgát.

Annak ellenére, hogy a hazaiak nagyon bekezdtek (8-2), úgy tűnt, rendezte sorait a Vegyész, és ott lehet néhány ponttal végig ellenfele nyomában (9-6). Ez azonban nem így történt, a vendégek gyenge nyitásfogadásához gyenge támadójáték is párosult, csak az volt a kérdés, mennyivel fog nyerni a rekordbajnok (25-13, 1-0).

A második szettet már sokkal jobban kezdte a GreenPlan-VRCK, de továbbra is Cziczlavicz Dávid volt center létére a legeredményesebb játékos. Amikor megléptek a somogyiak hárommal, pályára lépett Miklósi-Sikes Zétény, aki két gyors ponttal jelentkezett (13-13). A Vegyész nem hagyta magát, nem szakadt le, de minimális különbséggel alulmaradt (25-23, 2-0).

Jól kezdték Péter Mártonék a harmadik játszmát is (6-6), idővel viszont ismét hibáztak támadásban a kazincbarcikaiak (11-8). A Fino akarata ismét simábban érvényesült (15-10), Toronyai Miklós vezetőedző Bibók Balázst visszaküldte, de Péter Benedeknek és Óhidi Richárdnak is lehetőséget adott. Baróti Árpád szervái újfent gondokat szültek, így egy szoros és két sima szettben nyertek a kaposváriak (25-17, 3-0).

A Vegyész veresége ellenére maradt harmadik a tabellán, innen folytathatja az Extraliga küzdelmeit januárban.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 13. FORDULÓ
Fino Kaposvár – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (13, 23, 17)
Kaposvár Aréna, Kaposvár, 250 néző. V.: Varjasi, Árpás.
Kaposvár: Magyar 3, Bögöly 8, Iván 2, Baróti 19, Hubicska 6, Novoszelov 9. Csere: Bozóki (liberó), Hernandez 1. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
Vegyész: Gurszkij 3, Jirásek 6, Velicsko 4, Bibók 6, Péter M. 9, Cziczlavicz 8. Csere: Kiss (liberó), Miklósi-Sikes 3, Péter B., Óhidi 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Sajnálom, hogy jobban tiszteltük az ellenfelet a kelleténél, legalábbis nekem ilyen érzésem volt. Csináltunk szép dolgokat, megvolt az esélyünk a második szettben, és ha élesebbek vagyunk, összejöhetett volna a szettrablás. A harmadikban csodálkoztunk, amikor Baróti a blokkunk felett ütötte el a labdát, pedig megbeszéltük, ő fog ilyeneket produkálni. Összességében elmaradt az, amiben bíztam, hogy felszabadultan tudunk majd játszani.

(főcímkép: archív)