Előzetes: összeszokott Pénzügyőr ellen okozna meglepetést a még kovácsolódó Vegyész

Csütörtökön 18 órától a Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE-t fogadja a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában. A találkozó zárt kapus, de az M4 Sport élőben közvetíti a Don Bosco Sportközpontból. Hazai részről Toronyai Miklós vezetőedzőt és Lukasz Ciupát szólaltattuk meg.

A Vegyész a Kistext SE szombaton 3-0-ra nyert a Magyar Kupában.  Habár az eredmény simának tűnhet, nehéz meccse volt Toronyai Miklós csapatának, ráadásul a Kistext vezetőedzője, Weczera Csaba, egyben a Pénzügyőr másodedzője is, így személyesen is láthatta a Kazincbarcikát.

„Jó felvezető volt csütörtökre a múlt heti meccs, ráadásul idegenben, ahol a Kistext veszélyes, és szerintem sok extraligás csapatnak meg is gyűlne ott a baja, ahogy azt láthattuk a Dunaferr esetében is a kupa korábbi szakaszában” – mondta Toronyai a vrck.hu-nak. „A Pénzügyőr Csabának köszönhetően már élőben is láthatott minket, és valószínűleg azt is tapasztalták, ha a saját játékunkat vagyunk képesek nyújtani, senki nem mehet biztosra ellenünk.”

A Pénzügyőr eddig magabiztosan teljesített az Extraligában, hiszen mind az öt meccsét megnyerte, amelyek csak két játszmát veszített – egyet a MAFC-BME, egyet pedig legutóbb a DEAC ellen.

Részletek

Dátum Idő

„Ugyanaz a csapatuk, mint az előző kiírásban, úgyhogy ez mindenképpen előnyt jelent a számukra” – folytatta Toronyai. „A tavaly látottakból kiindulva idén mindenki őket akarja elkapni. Veszélyesek, remek játékosaik vannak, összeszokottak, szóval nagyon erős ellenfél a Pénzügyőr. Mi minden mérkőzést meg akarunk nyerni, ez alól a csütörtöki sem kivétel. Minden bizonnyal a budapestiek elkészítették az elemzéseket rólunk, ahogy mi is róluk.”

A PSE egyetlen vereségét a 2019/20-as bajnokságban éppen a Vegyész ellen veszítette el, tavasszal, de azon az összecsapáson sem Reffatti, sem pedig Kovács Zoltán nem állt Jókay Zoltán vezetőedző rendelkezésére. Most mind a ketten ott vannak a csapatban, egyedül a center Rása Alex fog hiányozni sérülés miatt.

Toronyai Miklós

A Vegyész hétfőn délelőtt és délután is edzett, ezeket a tréningeket pedig Marek Kardos is megtekintette. A szlovák válogatott szövetségi kapitánya és a szlovák extraligás VK MIRAD PU Presov vezetőedzője továbbra is segédkezik a VRCK akadémiájának beindításában, illetve segít Toronyaiéknak, ha szükség van rá.

„Marek hétfőn meglátogatott minket, aminek nagyon örültem. Mivel a tavalyi Pénzügyőr ugyanaz, mint az idei, rengeteg anyaggal ellátott minket, konzultáltunk, megosztottuk egymással az észrevételeinket. Örömmel fogadtam a segítségét, jó volt vele egyeztetni. Szinte mindenben egyetértettünk, remélem, hogy a fiúk a pályán is be fogják tartani a taktikát” – árulta el Toronyai.

Felkészülési mérkőzésen már játszott a Pénzügyőr ellen Lukasz Ciupa, de a 30 éves szélső ütő tétmeccsen először nézhet farkasszemet a zöld-fehérekkel.

„Ha nem vesszük ide a Szeged elleni kupameccseket, akkor majdnem két hónapig nem volt igazán éles összecsapásunk, szóval igen, jó volt végre újra játszani szombaton” – fogalmazott a lengyel. „Nem játszottunk a legjobban, a szombatinál azért jóval többre vagyunk képesek, de el kell fogadnunk, hogy egyik napról a másikra nem is fogunk hiba nélkül teljesíteni. Azért nem volt rossz, én látom a potenciált a csapatunkban, tudjuk, miben kell javulnunk. Sokan dicsérik a Pénzügyőrt, több remek játékosuk is van, de én örülök, hogy egy ilyen erős csapattal nézhetünk farkasszemet. Az ilyen komoly meccsek kellenek ahhoz, hogy még jobbak legyünk, és így, hogy végre vannak tétmérkőzéseink, gyorsabban is fejlődhetünk. Megyünk előre, csináljuk a dolgunkat, mert tudjuk, nagyon kell harcolni a négy közé kerülésért.”

(A főcímképen Lukasz Ciupa)