Elözönlötték a hajdúnánási strandröplabda-pályát a kazincbarcikaiak

A hétvégén ismét Hajdúnánáson pattogott a strandröplabda, szombaton a férfiak versenyében öt, vegyészes érdekeltségű páros is megmérettette magát a komoly viharok miatt estébe nyúló versenyen. Összesen 22 páros indult.

A legfiatalabb párosnak, Gál Leventének és Kondor Kristófnak nem sikerült győznie, ami nem is meglepő, ennek ellenére a résztvevők szimpátiáját kivívták, hiszen jól küzdöttek, és a többiekhez hasonlóan az esőben is vállalták a játékot/játékvezetést. Szabó Dávid és Bene Róbert párosa is korán búcsúzott, ami be volt kalkulálva, míg az Árva Milán és Molnár Gábor alkotta kettős már továbbjutott csoportjából, de a legjobbak közé nem tudott bekerülni.

„Két héttel ezelőtt utánpótlás-lányaink is elindultak Hajdúnánáson a felnőttek között, mert sajnos Kelet-Magyarországon nincsenek versenyek utánpótláskorú játékosoknak. Ezen mindenképpen szeretnénk változtatni, egyeztetni fogunk ennek a lehetőségéről a szövetséggel, mert túl nagy sportértéke nincs, amikor a tizenöt évesek a náluk tíz évvel idősebbek ellen játszanak. Ennek ellenére nagyon sokat dicsérték Kristófot és Leventét, és ők is élvezték a tornát” – mondta érdeklődésünkre Bagó László.

Bagó Kozsla Ádámmal az oldalán a négy közé jutásért játszhatott a későbbi nyertes Hubicska Patrikékkal szemben, de 22-20-ra kikaptak, így az 5-6. helyen zártak. Berkes Zoltán és Tóth Dániel ezüstérmesek lettek a nem túl jó körülmények között megtartott tornán, ráadásul a finálé már az estébe nyúlt. Berkesék várhatóan az országos bajnokság döntőjében is ott lesznek, előreláthatólag a 12. helyen lesznek kiemelve, de véglegessé ez csak hétfőn fog válni.