Extraliga: győzelem Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi KSE vendégeként nyert 3-1-re a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga 5. fordulójában.

A sérült Miklósi-Sikes Zétény és Árva Milán mellett Dudás Tamás sem utazott el Dunaújvárosba, hiszen egy négynapos EXOS-továbbképzésen vesz részt Szombathelyen.

Nem a megszokott összeállításában kezdett a Vegyész, a fiatalok kaptak lehetőséget, és éltek is a lehetőséggel. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a hazaiak igencsak megszeppenve játszottak (9-25, 0-1). A második játékrészre azonban összekapták magukat (14-9), és most már Blázsovics Péternek és Szabó Dávidnak is pályára kellett lépnie, igaz utóbbi csak néhány pontra érkezett (18-12). Buta hibákat vétett sorra a Vegyész, így esélye nem volt felkapaszkodni (25-21, 1-1).

Sokáig vezetett a harmadik játszmában is a DKSE, úgyhogy Toronyai az etap felénél már Szabót, Mudót és Páez Carlost is becserélte, hogy változást idézzen elő. Blokkban fel is javult a Vegyész, és végül négy pont különbséggel ismét előnybe került (21-25, 1-2).  A negyedikben maradtak fent a rutinosak, és bár a szett közepéig jól tartották magukat a dunaújvárosiak, Blázsovicsék belelendültek (13-19), és innen már nem volt visszaút a hazaiaknak (18-25, 1-3).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 5. FORDULÓ
Dunaújvárosi KSE – Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (-9, 21, -21, -18)
Dunaújváros, 30 néző. V.: Horváth, Szabó.
DKSE: Tamási, Kecskeméti 20, Kisházi 5, Tajti 1, Hatvany 7, Farkas 4. Csere: Sümegi (liberó), Szabó P. 11, Tóth K., Dulcz. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Vegyész: Csizmadia 3, Ciupa 17, Juhász 10, Bibók 11, Péter B. 3., Péter M. 6. Csere: Budai (liberó), Blázsovics 12, Szabó D. 5, Mudo 5, Páez. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Tomanóczy Tibor: Azt gondolom, hogy a meccs elején lenézett minket a Kazincbarcika, habár nyerték az elsőt simát. Mi szerkezetet váltottunk, visszajött a játékunk, és végre megvan az első szettgyőzelmünk, hallelujah.

Toronyai Miklós: Nyertünk…