Ezúttal nem adott szettet a MAFC-nak a Vegyész

Magabiztos győzelmet aratott csütörtök kora este, televíziós mérkőzésen a Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME ellen a férfi röplabda NB I 7. fordulójában.

A két csapat idei első bajnokiján a Vegyész négy szettben nyert, ennek ellenére Marek Kardos vezetőedző nem volt elégedett a Budapesten látottakkal. Éppen ezért magabiztos győzelmet várt csapatától, kevés hibával. Németh Szabolcs ezúttal pihenőt kapott, így a két szélütő Blázsovics Péter és Vlado Milev volt. Az első és a második játszma nagyjából hasonló forgatókönyvvel zajlott: ha jó volt a fogadás, Carlos Páez dolgoztatta a centereit, amennyiben kisebb hiba csúszott a gépezetbe, akkor a szélsőket erőltette a feladó. Nagyobb izgalmakat azonban nem hozott ez a két szett, a hazai szurkolók azonban díjazták a fineszes megmozdulásokat, valamint a nagy mentéseket (25-16, 25-15, 2-0).

A harmadik felvonásban két jó blokk és egy Juhász Péter ütés is kellett ahhoz, hogy Schildkraut Krisztián csapata ne húzzon el (6-6). Blázsovics hatosról támadott sikeresen, először vezetett a játszmában két ponttal csapata, majd mezőnyözött egy jót a fiatal ütő, hogy a labdamenetet Milev fejezze be (10-7). Lubos Macko szépen gyűjtötte a pontokat, de a MAFC sem akart lemaradni, a hárompontos hátrányán azonban a budapesti alakulat nem tudott javítani, sőt, Páez szervái után már hétre nőtt a különbség (20-13). Ezúttal is a kazincbarcikaiak akarata érvényesült, egyben teljesült Kardos kívánsága: együttese magabiztosan nyert, és továbbra is hibátlan az NB I A-csoportjában (25-18, 3-0).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 7. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3-0 (16, 15, 18)
Don Bosco Sportközpont, 400 néző. V.: Vári, Pőcze.
VRCK: Páez 4, Blázsovics 12, Macko 9, Szabó D. 15, Milev 13, Juhász 7. Csere: Gebhardt Á. (liberó). Vezetőedző: Marek Kardos.
MAFC: Bakóczy 1, Bohnicsek 7, Szabó B. 4, Németh F. 6, Kun 7, Eke 3. Csere: Bene (liberó), Posztós, Török 1, Bán, Csépke. Vezetőedző: Schildkraut Krisztián.

Marek Kardos: A játékunk úgy ahogy rendben volt, de ismét elkövettünk sok ki nem kényszerített hibát. Ezen dolgozunk tovább, illetve azon, hogy a pályán csak a röplabdára figyeljünk, mert sokszor nem az aktuális taktika a beszédtéma, amit én nem igazán díjazok.

Schildkraut Krisztián: Mielőtt bármit is mondok, meg kell nyugodnom. Ennél sokkal többet tudunk, mélyen a tudásunk alatt játszottunk.

(Fotó: vrck.hu/Tóth Milán)