Kardos: Ki kell javítanunk a hibáinkat

Csütörtökön 17:30-tól a Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME együttesét fogadja a férfi röplabda NB I A-csoportjának 7. fordulójában. Marek Kardos  vezetőedzőt és Carlos Páezt kérdeztük a találkozó előtt.

Hibátlan mérleggel, négy győzelemmel áll a Vegyész a bajnokságban, aminek köszönhetően vezeti az A-csoportot. A MAFC a harmadik kilenc egységgel, öt meccséből hármat nyert meg, a VRCK-tól és a Pénzügyőr SE-től kikapott egyaránt 3-1-re. A mostani összecsapást eredetileg a jövő hétvégén rendezték volna, de az M4 Sport kérésére azt előrehozták a csapatok, így a találkozóról senki nem marad le.

Habár Marek Kardos legénysége magyar csapattól idén még nem kapott ki, a szlovák szakember a budapesti produkcióval nem volt maradéktalanul elégedett, mert tanítványai veszítettek egy szettet a Folyondár utcában.

„Vannak ügyes játékosaik a fővárosiaknak, éppen ezért nem szabad őket félvállról venni” – fogalmazott együttesünk vezetőedzője a vrck.hu-nak. „Az akkori mérkőzésen sok hibát vétettünk, ami a harmadik játszma elvesztéséhez vezetett. Azokat most ki kell javítanunk, fegyelmezettebbeknek kell lennünk, és akkor elérhetjük a célkitűzésünket. A hétvégén ráadásul volt egy vereségünk a Közép-európai Kupában, ami bántotta a srácokat, és most szeretnének bizonyítani a fantasztikus szurkolóiknak.”

Mint ismert, az UR Waldviertel ellen csaknem telt ház és fantasztikus drukkolás mellett szenvedett 3-1-es vereséget a VRCK. Carlos Páez feladó szerint azonban nem történt tragédia, de minél előbb szeretnének ismét a győzelmi útra térni.

„Nagyon akartuk a sikert az osztrákok ellen, ami sajnos elmaradt” – kezdte a venezuelai légiósunk. „Egyszerűen csak rossz napot fogtunk ki, éppen ezért bántott minket a vereség, mert tudjuk, hogy többre vagyunk képesek. Ilyen szempontból tökéletes időben jön a MAFC elleni meccs, amelyen ha összeszedettek leszünk, győzhetünk. Ez a célunk, egy magabiztos siker, így magunknak és a szurkolóknak is bizonyíthatunk.”

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 7. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME (M4 Sport, élő)
2018.11.08., 17:30, Don Bosco Sportközpont. V.: Vári, Pőcze.

(Fotó: vrck.hu/Muzslay Péter – archív)