Felforgatott csapattal vereség lett a vége

A már biztos középszakasz-2. GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika vasárnap délután háromszettes vereséget szenvedett a MÁV Előre SC-Foxconn ellen az Extraliga középszakaszában.

Azt már az előző forduló óta tudni lehetett, hogy a felsőházból hátralévő két mérkőzésnek tétje nem lesz, ennek ellenére Toronyai Miklós vezetőedző szinte a legerősebb összeállításban küldte pályára övéit, tudatában azzal, hogy rotálnia is kell. Főleg azért, mert két hét alatt hat meccset játszottak ezt megelőzően.

Mindezek ellenére se sikerült túl magas hőfokon pörögniük a hazaiaknak, és ez akkor is igaz, ha egyébként a liberó Budai Balázs és az átló Szabó Dávid is ütőként kapott lehetőséget a második illetve a harmadik szettben, valamint olyanok kaptak főszerepet, akik eddig kevesebbet játszottak. A székesfehérváriak így megérdemelt győzelmet arattak, de továbbra is negyedikek.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, KÖZÉPSZAKASZ, 5. FORDULÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – MÁV Előre SC-Foxconn 0-3 (-18, -22, -17)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 200 néző. V.: Adler, Tillmann.
Vegyész: Páez, Blázsovics 2, Juhász 7, Csoma 12, Reffatti 5, Tarabus 7. Csere: Kiss (liberó), Péter M. 4, Warzywoda 1, Budai, Moraes 3, Szabó D. 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MÁV Előre: Szabó V. 3, Koci 14, Ambrus 8, Pesti 10, Doda 13, Eke 4. Csere: Takács (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Toronyai Miklós: A stábbal tudtuk, hogy mit akarunk, hiszen két hét alatt hat meccset kaptak a srácok, ami komoly terhelés. Tudtuk, hogy rotálni fogunk, de. Akik ma lehetőséget kaptak, nem tudtak olyan teljesítményt nyújtani, ami elvárható tőlük. Azok a kulcsjátékosok, akik pedig a pályán voltak, nem éppen a megfelelő hozzáállást tanúsították.