28 tagú, bő keretet hirdetett Nagy Péter szövetségi kapitány

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika négy játékosa, Blázsovics Péter, Cziczlavicz Dávid, Kiss Máté és Péter Benedek is meghívót kapott a magyar férfi röplabda-válogatott 28 tagú bő keretébe.

A magyar férfi röplabda-válogatott tavaly decemberben kinevezett szövetségi kapitánya, Nagy Péter kihirdette bő, 28 fős keretét a tavaszi felkészülési időszakra – tudatta a Magyar Röplabda Szövetség. A szakember elmondta, hogy összetartó, sikerre éhes, jó szellemiségű kerettel szeretne nekivágni a munkának.

A rutinosnak számító Blázsovics mellett a válogatottban már korábban bemutatkozó Kiss Máté is bekerült a keretbe, akárcsak a korosztályos válogatottakban rendre lehetőséget kapó Péter Benedek és Cziczlavicz Dávid is. Saját nevelésű játékosunk, a most Székesfehérváron profiskodó Bibók Balázs is tagja a bő garnitúrának.

Ahogy azt már korábban írta a szövetség: az MRSZ elnöksége tavaly novemberben új működési koncepciót fogadott el a férfi válogatottal kapcsolatban, amelynek előterében a generációváltás tudatos és tervszerű végrehajtása, s egyben egy fiatal és tehetséges csapat felépítése áll. Nagy Péter munkáját asszisztens edzőként két korábbi magyar bajnok röplabdázó, Pampuch Csaba és Toronyai Miklós, a GreenPlan-VRCK vezetőedzője segíti.

Feladók: Keen Cameron (Kecskeméti RC), Mikuláss Koch Marcell (TSV Unterhaching, német), Szabó Vilmos (MÁV Előre SC-Foxconn), Tóth Kristóf (Dunaújvárosi KSE), Török Soma (Kecskeméti RC)
Átlók: Pesti Marcell (MÁV Előre SC-Foxconn), Varga Péter (Kecskeméti RC), Bibók Balázs (MÁV Előre SC-Foxconn), Majoros Balázs (Pénzügyőr SE), Sebestyén Márton (MÁV Előre SC-Foxconn)
Szélső ütők: Horváth Kristóf (Nantes Rezé Métropole, francia), Blázsovics Péter (GreenPlan-VRCK), Bögöly Gábor (Fino Kaposvár), Kecskeméti Bálint (Kecskeméti RC), Tordai Ábel (Pénzügyőr SE), Péter Benedek (GreenPlan-VRCK), Tóth Gábor (Fino Kaposvár), Szalai Kristóf (Dunaújvárosi KSE)
Centerek: Gacs Dániel (SK Aich/Dob, Ausztria), Tomanóczy Bálint (Pénzügyőr SE), Iván Bence (Fino Kaposvár), Boldizsár Péter (Kecskeméti RC), Cziczlavicz Dávid (GreenPlan-VRCK), Ambrus Bence (MÁV Előre SC-Foxconn)
Liberók: Bán Viktor (Debreceni EAC), Kiss Máté (GreenPlan-VRCK), Takács Milán (MÁV Előre SC-Foxconn), Török Zsombor (Kecskeméti RC)

A tervezett program: a válogatottba meghívót kapó játékosok a következő két hónapban speciális erőnléti felméréseken vesznek részt, a keret először május 15-én, hétfőn találkozik. A csapat idén az Európa-liga „Ezüst” divíziójában szerepel Ausztriával és Grúziával egy csoportban május 27. és június 18. között. A négyes döntőt Ausztriában rendezik majd június 24-én és 25-én.

A férfiválogatott tétmérkőzései az Európa-ligában:
05.27.: Magyarország – Grúzia
06.03.: Ausztria – Magyarország
06.10.: Magyarország – Ausztria
06.17.: Grúzia – Magyarország
06.24-25.: négyes döntő (Ausztria) – sikeres kvalifikáció esetén

Nagy Péter szövetségi kapitány: „Egy olyan válogatottat szeretnék építeni, amely rendkívül motivált, ahova nagy kedvvel érkeznek a játékosok, akik mindig arra törekednek, hogy a képességük legjavát nyújtsák. Ehhez igyekszem átadni a röplabdában szerzett tapasztalatomat, tudásomat. A klubokhoz képest egy válogatottnál kevesebb az idő a csapatformálásra, egymás megismerésére, de megvan az elképzelésem, hogy mivel lehet ezt áthidalni. Fontos, hogy kialakítsunk egy rendszert, amihez minden röplabdázó alkalmazkodik, aki bekerül a keretbe. Összetartó, sikerre éhes, jó szellemiségű kerettel szeretnénk nekivágni a ránk váró kihívásoknak.”