Győzelemmel búcsúztunk a Challenge Kupától

Nem sikerült kiharcolni az aranyjátszmát a férfi röplabda Challenge Kupában a Vegyész RC Kazincbarcikának az osztrák UVC Ried ellen, ennek az esélye mindössze a negyedik szettben úszott el. A mieink nem jutottak tovább, de a győzelmet az ötödik felvonásban sikerült megszerezniük.

JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA CHALLENGE KUPA, SELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – UVC Weberzeile Ried im Innkreis 3-2 (-23, 24, 20, -22, 11)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 200 néző. V.: Dragomir (román), Sztojanov (bolgár)
Vegyész: Páez 3, Ciupa 30, Juhász 7, Bibók 17, Blázsovics 5, Mudo 11. Csere: Dudás, Budai (liberók), Péter B. 3, Szabó D. 1, Péter M., Csizmadia. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Ried: Berger 18, McAinsh 9, Rutecki 21, Etlinger 15, Breit 5, Wagner 3. Csere: Szydlowski (liberó), Hackl 1. Vezetőedző: Dominik Kefer.
Továbbjutott a Ried, 4-2-es összesítéssel.

Toronyai Miklós: Először is szeretnék gratulálni az ellenfélnek a továbbjutáshoz, illetve az én játékosaimnak, mert végig mentünk előre, pedig nem volt könnyű felállni az első szettből. Ugyan a továbbjutás nem sikerült, de lelkileg jól jött ez a győzelem. Az azonban tény, hogy nagy lehetőséget szalasztottunk el még így is. Lehet, hogy az első meccsen ment el az egész, de megvolt a lehetőségünk még így is. Dolgozunk tovább, mert még mindig nem ott járunk, ahol szeretnénk, az pedig nem segíti a dolgunkat, hogy jelenleg nincs egészséges átlónk.

Dominik Kefer: Szerencsénk volt az első szettben, hogy azt végül mi nyertük meg. Azt gondolom, hogy csapatként sikerült elérnünk a célunkat, mert küzdöttünk egymásért. A negyedik szettben mindkét csapat idegesen játszott, de örülök, hogy végül mi jutottunk tovább, harmadik nekirugaszkodásra az európai kupában. Egy nagyon szimpatikus Vegyészt ismertünk meg, remélem, hogy a jövőben még fogunk találkozni.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)