Tökéletes játék és aranyszett kell a továbbjutáshoz

Csütörtök este 19 órakor (DIGI Sport 1) a Vegyész RC Kazincbarcika ellenfele a férfi röplabda Challenge Kupa selejtezőjének visszavágóján az osztrák UVC Weberzeile Ried im Innkreis lesz.

A Don Bosco Sportközpontban rendezett összecsapáson a VRCK-nak nem lesz könnyű dolga, mert már csak aranyszettben harcolhatja ki a továbbjutást, ami azt jelenti, hogy az osztrákoknak a „rendes játékidőben” egy szettnél többet nem szabad nyerniük.

„Esély mindig van, de tény, hogy a nehezebb utat választottuk. Koncentrált játék kell ahhoz, hogy nyerjünk, de amennyiben mindenki azt nyújtja, amire képes, és amit edzésen is letesz az asztalra, akkor még a párharcot is megfordíthatjuk. Bízom a játékosaimban, hogy képesek erre” – vélekedett Toronyai Miklós vezetőedző honlapunk érdeklődésére.

A vendégek vezetőedzője, Dominik Kefer már 2018 óta irányítja a riedieket, és regnálása óta a klub évről évre jobban teljesít az osztrák Bundesligában. Óvatosan, diplomatikusan fogalmazott a visszavágó előtt.

„A továbbjutás még mindig nem lesz könnyű feladat” – véli az osztrák szakember. „Otthon megleptük a Kazincbarcikát tökéletes játékunkkal. Idegenben már biztos, hogy sokkal komolyabban vesznek minket, és nekünk fognak esni, annak ellenére, hogy még mindig vannak sérültjeik. Azt gondolom, hogy jó taktikát dolgoztunk ki ellenük, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a következő körbe jussunk.”

A Challenge Kupa következő fordulójában a győztes a svájci Schönenwerd együttesével mérkőzhet meg december első felében.

A csütörtöki mérkőzést a DIGI Sport 1 élőben közvetíti, a találkozóra a DBS-ben ingyenes a belépés. A lelátóra kizárólag a büfé/recepció felőli részen van lehetőség, illetve a belépéshez védettségi igazolvány felmutatása is szükséges.

(fotó: UVC Ried)