Harmadik a Vegyész a bajnokságban

Harmadik helyen zárta a férfi röplabda NB I 2014/15-ös kiírását a Vegyész RC Kazincbarcika, miután a rájátszás bronzcsatájának az ötödik felvonásán 3-0-ra legyőzte a Dági KSE csapatát a Tornacsarnokban.

vrck-dag-2015-05-02Miután a Vegyész az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában 2-1-es hátrányba került, Dágon mindenképpen nyernie kellett a negyedik felvonáson, a hazaiak egy győzelem esetén ugyanis bronzot ünnepelhettek volna. A szövetség már készült az eredményhirdetésre, ahogy a dágiak is, hiszen egy egész ökör sült már a csarnok mellett. Az ünneplés azonban elmaradt, csapatunk ugyanis fantasztikus játékot produkálva, sima 3-0-s győzelmet aratott a dunántúli településen. Így aztán, május 2-án következhetett a végső felvonás a két csapat között, de a lélektani előny ekkor már a mieink mellett volt, ahogy a hazai pálya is Dudás András csapatának a malmára hajtotta a vizet.

A dágiakat még az ág is húzta, hiszen kezdő feladójuk nélkül kellett kiállniuk, Oszuska Gábor ugyanis belázasodott, így nem tudott elutazni Kazincbarcikára. Ennek ellenére a vendégek magabiztosan kezdtek, de tíznél már a VRCK vezetett, majd 20-nál már hat pont volt az előnye, innen pedig már nem volt nehéz dolguk Blázsovics Péteréknek.

A második szettben fej-fej mellett haladtak együtt a felek, de 5-5 után a hazaiak kétpontos előnyre tettek szert. Nagyobb előnyt azonban nem sikerült kiharcolniuk Bokor Elekéknek, annak ellenére, hogy a csapatkapitány mellett Blázsovics is hatékonyan támadott, Csizmadia János pedig blokkban remekelt. A második technikai időnél 16-13-ra ment a Vegyész, majd itt állva hagyta ellenfelét.

A záró felvonásra érkezve már lassan telt ház volt, a közönség remek hangulatot teremtett a csarnokba. A dágiak még ekkor sem adták fel, Krupánszki Olivér zsinórban gyártotta a pontokat, de a szett hajrájához érve már Kovács Zoltánék vezettek (16-15). Innentől már szinte fesztiváli hangulat uralkodott a csarnokban, Toronyai Miklós pontja pedig azt jelentette, hogy a Vegyész három év után ismét éremnek örülhetett az NB I-ben.

bronzermes-vrck

JEGYZŐKÖNYV
2015.05.02., Kazincbarcika, KSK Tornacsarnok
NB I-ES FÉRFI RÖPLABDAMÉRKŐZÉS, A 3. HELYÉRT, 5. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Dági KSE 3-0 (17, 16, 20)
Bírók: Csizmarik, Bodrogh
Vegyész: Toronyai 6, Blázsovics 13, Bokor 7, Kovács 5, Csizmadia 8, Szabó 5. Csere: Dudás, Szántai (liberók), Gulyás 1, Balázs D., Csányi. Vezetőedző: Dudás András.
Dág: Szauter 6, Oszuska Z. 3, Jánossy 10, Krupánszki 7, Zirigh, Molnár I. 3. Csere: Koch (liberó), Balázs B., Horváth G. Vezetőedző: Szauter Ferenc.
Az eredmény alakulása, 1. szett: 3-6, 10-7, 15-12, 20-14, 23-17, 25-17. 2. szett: 7-5, 12-10, 16-13, 23-16, 25-16. 3. szett: 4-5, 9-11, 16-15, 22-18.

A párharcot a Vegyész nyerte 3-2 arányban.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:
Dudás András:
Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és a bronzéremhez, minden dicséretet megérdemelnek a srácok. Végig nyugodt voltam, egy pillanatig sem aggódtam. A Dág is minden dicséretet megérdemel, tisztességgel helytálltak a vendégek, de feladó nélkül ezt a játékot nagyon nehéz játszani.
Szauter Ferenc: Gratulálok a Kazincbarcikának a harmadik helyhez. A kezdő feladónk kiesése miatt szerkezeti változtatásokat kellett végrehajtanunk, ami nem igazán sikerült, de feladó nélkül nehéz játszani. Ha ő itt van, több esélyünk lett volna.

tm (fotók: Észak-Magyarország/boon.hu – Molnár István, Bujdos Tibor)