Három barcikai is bizonyíthat a válogatottban

Árva Milán, Banai Máté és Szabó Dávid is tagja a magyar válogatott hétvégi, Alba Regia Gálára készülő keretének. Amennyiben Demeter György úgy dönt, mind a hárman pályára is léphetnek, és ha teljesítményükkel meggyőzik a szövetségi kapitányt, utazhatnak az Európa-bajnoki selejtezőre is.

A magyar válogatott Ausztriával, Svédországgal és Bulgáriával méri össze erejét pénteken, szombaton és vasárnap. A három kazincbarcikai játékos közül Szabó szereplésére van a legnagyobb esély, de bízunk benne, hogy Árva és Banai is komoly tapasztalatokkal gazdagodik majd. A játékosoknak bizonyítaniuk kell az edzéseken, hiszen a hónap végén esedékes Eb-selejtező első körére már szűkebb kerettel utazik a válogatott.

A III. ALBA REGIA RÖPLABDA GÁLA PROGRAMJA
május 13., péntek:
16:30 Bulgária–Svédország
19:00 MAGYARORSZÁG–Ausztria
május 14., szombat:
16:30 Bulgária–Ausztria
19:00 MAGYARORSZÁG–Svédország
május 15., vasárnap
16:30 MAGYARORSZÁG–Bulgária
19:00 Ausztria–Svédország

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:
Feladó: Kaszap Tamás (Asnieres, Franciaország), Magyar Bálint (Fino Kaposvár), Tóth András (Stiinta Explorari, Románia).
Ütők: Árva Milán (Vegyész RC Kazincbarcika), Bozóki Bence (Fino Kaposvári), Dávid Csanád (Kecskeméti RC),Gergye Roland (Beauvais, Franciaország), Dávid Zoltán (Fino Kaposvár).
Centerek: Banai Máté (Vegyész RC Kazincbarcika), Kovács Zoltán (Stiinta Explorari, Románia), Nagy József (Fino Kaposvár), Szabó Alpár (Korson Veto, Finnország).
Pádár Krisztián (Noliko Maaseik, Belgium), Szabó Dávid (Vegyész RC Kazincbarcika).
Liberók: Deák Márk (Fino Kaposvár), Pápai Péter (Kecskeméti RC).

A tornát a Videoton Oktatási Központ sportcsarnokában rendezik (Székesfehérvár, Berényi út 101.). A mérkőzésekre a napi jegyek 1500 forintba kerülnek, a diákok és nyugdíjasok 1000 forintért tekinthetik meg a meccseket, míg 12 év alatt a belépés díjtalan.

tm (Fotó: hunvolley.hu)