Három év után ismét az érem a cél

A Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabda NB I-ben szereplő együttese szombaton a Dági KSE ellen kezdi meg szereplését a bronzéremért. A Vegyész legutóbb 2012-ben szerzett érmet, akkor éppen a Dág ellen hódították el a dobogó legalsó fokát a borsodiak.

Az alapszakaszt a harmadik helyen zárta a Vegyész, a Dágot idegenben 3-1-re, hazai környezetben 3-0-ra verte a VRCK. Éppen ezért minden esély megvan arra, hogy a klub ismét érmet szerezzen, viszont abban is biztosak lehetünk, a dunántúliak nem fogják magukat könnyen adni. A dági meccsen Dudás András vezetőedző csapata még Szabó Dávidra és Georg Emmerich Antalra is számíthatott, előbbi fantasztikus teljesítményt nyújtott az összecsapáson. A hazai találkozón azonban már egyikük sem volt a Vegyész játékosa, Bokor Elekék azonban így is magabiztos sikert arattak.

Dudás edző szerint ez is egy másik meccs lesz, annak ellenére, hogy csapata kétszer is nyert a szezonban a Dág ellen.

„Játszottunk már egy kiélezett mérkőzést, hiszen az alapszakasz hajrájában a harmadik hely volt a tét, azt az akadályt azonban sikerrel vettük” – mondta a vezetőedző a vrck.hu-nak. „A Dág egy jól összerakott társaság, játékosai évek óta együtt játszanak. Idén már elhódítottak egy bronzérmet, a Magyar Kupában a MAFC-BME csapatát verték, tehát minden rutinjuk megvan ahhoz, hogy most is érmet szerezzenek. Készülünk az ellenfélből becsülettel, és ha hozni tudjuk azt a teljesítményt, amit az elmúlt hazai meccseken mutattunk, akkor nem lesz gond. Ehhez azonban fejben is összeszedettnek kell lennünk.”

A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart, és mivel a Vegyész zárta jobb helyen az alapszakaszt, ezért Kazincbarcikán kezdenek a felek.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, RÁJÁTSZÁS, BRONZMECCS, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész – Dág
2015.04.18, Kazincbarcika, Tornacsarnok, 17:30

tm (főcímkép: boon.hu/ÉM)