Toronyai: Hozni kell az utóbbi hetek formáját

Szombaton a Dági KSE ellen már a bronzérem lesz a tét a Vegyész RC Kazincbarcika csapata számára a férfi röplabda NB I rájátszásában. Honlapunk Toronyai Miklóssal, együttesünk feladójával beszélgetett a párharc előtt.

A Vegyész az alapszakaszban oda-vissza verte a Dágot, így papíron esélyesebbként várja az egyik fél harmadik sikeréig tartó bronzcsatát. Toronyai szerint meglehet a dobogó legalsó foka, viszont az már mellékes a rutinos játékos szerint, hogy három vagy öt mérkőzésen sikerül ezt kiharcolni.

„Jó a hangulat az öltözőben, úgy érzem, mindenki akarja ezt a bronzérmet” – mondta Toronyai a vrck.hu-nak. „Az alapszakaszban kétszer is sikerült megverni a dágiakat, szóval megvan a kellő önbizalom bennem és a csapattársaimban ahhoz, hogy ismét két vállra fektessük őket. Ez nem lesz könnyű, de számunkra csak a győzelem az elfogadható. Az már mellékes, hogy három vagy öt meccsen sikerül megszerezni a bronzot. A lényeg az, hogy a végén mi örülhessünk.”

Bár a Kecskeméti RC három meccsen bizonyult jobbnak a borsodiaknál az elődöntőben, Dudás András vezetőedző legénységének nincs szégyenkezni valója, hiszen sikerült szetteket lopnia a címvédő ellen, ráadásul jó játékkal. Arra a kérdésünkre, hogy mi kell ahhoz, hogy legyőzze a VRCK a Dágot, Toronyai a következőket mondta: „Azt a formát kell hozni, amit az elmúlt időszakban nyújtottunk. Igaz, hogy a Kecskemétet csak megszorongatni tudtuk, de küzdöttünk, amíg bírtunk, a nyitásaink pedig erősek, veszélyesek voltak. Ezt a Dág ellen is hozni kell, hiszen ha jól szerválunk, akkor könnyebb blokkolni, védekezni és támadni is.”

A hírek szerint a dágiaknál nem mindenki egészséges, Szauter Péter és Molnár István sincs tökéletes állapotban, viszont Toronyai szerint elsősorban nem rájuk kell odafigyelni.

„Mindketten jó játékosok, nem tudjuk pontosan, hogy végül pályára fognak-e lépni” – fogalmazott a Vegyész feladója. „Jánossy Bálint az, akire a legjobban oda kell figyelni, szerintem ő a dágiak legtechnikásabb röplabdása, ráadásul szorult helyzetekből is képes pontot szerezni. Krupánszki Olivért is meg kell említeni, aki egy nagyon fiatal, erős játékos, Demeter György válogatottjának bő keretébe is bekerült.”

Az első mérkőzés szombaton kezdődik Kazincbarcikán, majd jövő hét szerdán Dágon csapnak össze a csapatok.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, RÁJÁTSZÁS, BRONZMECCS, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész – Dág
2015.04.18, Kazincbarcika, Tornacsarnok, 17:30

tm