Három szettben sikerült megállítani a MAFC-ot

Két szoros és egy sima szettben legyőzte a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME-t az Extraliga alapszakaszának 19. fordulójában, aminek köszönhetően megerősítette harmadik helyét a tabellán.

Kiélezett küzdelemre készült mindkét csapat, hiszen a Vegyész és a MAFC is jó formát mutatott az utóbbi bajnoki fordulókban. Ennek megfelelően indult a mérkőzés, és végig maximum három pont különbség volt a felek között. Előbb szép megoldásokkal jelentkezett Bibók Balázs és Péter Márton is, míg a vendégeknél Raico Altunaga szállította a pontokat. A játszma derekán mindkét együttes sokat hibázott, a hajrára fordulva pedig a MAFC hárompontos előnyre tett szert (17-20). Jókor jött az időkérés, Cziczlavicz Dávidék innen fordítottak, majd Jan Jirásek blokkja a 25. VRCK-pontot jelentette (25-23, 1-0).

Két ízben is sikerült a Vegyésznek hárompontos fórt kidolgoznia, mindkét esetben a MAFC időt kért. Cziczlavicz jó blokkokkal, Bibók tűpontos ütésekkel jelentkezett, de a szett végéhez közeledve a budapestiek egalizáltak (21-21). Jó vendég-blokk után Toronyai Miklós hívta magához játékosait (22-23), és Óhidi Richárd remek szerváinak is köszönhetően kupadöntős együttesünk ismét jobbnak bizonyult (25-23, 2-0).

A kemény csata a folytatásban is jellemezte a meccset, amely rendkívül sportszerű volt. Hol az egyik, hol a másik gárda volt előnyben, a különbséget a szett derekán Bohdan Velicsko és blokkjai jelentették, 19 éves centerünk zsinórban háromszor mattolta a fővárosiakat (18-15). A vendégek cserékkel, időkéréssel próbálkoztak, de innen a sárga-kékek már uralták a meccset, amelyet magabiztosan le is zártak (25-19, 3-0).

Sikerének köszönhetően a GreenPlan-VRCK továbbra is őrzi harmadik helyét a tabellán.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 19. FORDULÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3-0 (23, 23, 19)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 220 néző. V.: Szabó, Barabás.
Vegyész: Gurszkij 1, Jirásek 14, Velicsko 6, Bibók 19, Péter M. 8, Cziczlavicz 7. Csere: Kiss (liberó), Óhidi 1, Péter B. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Tamási 3, Reyes 10, Katona 4, Altunaga 15, Oláh 5, Balogh 4. Csere: Benkő (liberó), Kocsondi, Bandi. Vezetőedző: Pápai Péter.

Toronyai Miklós: Mérges vagyok a csapatra, mert könnyebben tudtuk volna abszolválni a mérkőzést, ha az utóbbi hetek munkáját rakjuk bele. A három pontot megszereztük, de nem csak hellyel közzel kell brillírozni, hanem az egész mérkőzésen.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)