Jó formában érkezik a veszélyes MAFC-BME

Vasárnap 17 órától két jó formában lévő csapat találkozik egymással a Don Bosco Sportközpontban: a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME gárdáját fogadja az Extraliga alapszakaszának 19. fordulójában.

Amilyen gyengén kezdte a MAFC a szezont, olyan sikeresen talpra tudott állni: például az elmúlt öt fordulóban csak a MÁV Előre-Foxconn (13 pont), a Fino Kaposvár (14) és a Vegyész (15) szerzett nála több pontot. A két kubai légiós, Luis Reyes és Raico Altunaga valósággal repítik a műegyetemistákat, akik jelenleg a hatodik helyen állnak a tabellán, de még könnyedén lehetnek ötödikek is.

Ami a GreenPlan-VRCK csapatát illeti, Toronyai Miklós legénységére most egy igen kemény sorsolás vár: a MAFC után ugyanis február 25-én Székesfehérváron, február 27-én pedig Kazincbarcikán mérkőzik meg a MÁV Előrével, majd március 2-án a Kecskeméti RC-vel Kazincbarcikán, március 6-án a DEAC-cal idegenben, március 10-én pedig a Kaposvárral Érden, utóbbi ugye a DRK Magyar Kupa-döntő lesz.

DRK Magyar Kupa Döntő március 10-én az Érd Arénában

„A MAFC fölfelé indult el az utóbbi időszakban, éppen ezért nagyon koncentrált játékra lesz szükségünk a három pont megszerzése érdekében. Tudjuk, kikre kell készülnünk, de a pályán is be kell bizonyítanunk, hogy felkészültünk, és hogy mi vagyunk a jobb csapat” – mondta Toronyai honlapunk érdeklődésére.

A tabellán a Vegyész a harmadik helyen áll, és bár van kettő pont előnye a negyedik DEAC-cal és 11 az ötödik Pénzügyőr SE-vel szemben, minden egyes megszerzett pontnak komoly jelentősége lehet az alapszakasz elszámolásánál az első négybe kerülést illetően.