Hátrányba kerültünk a kupaelődöntőben

Hátrányba került a Vegyész RC Kazincbarcika az MVM Magyar Kupa elődöntőjében, miután az első mérkőzésen három játszmában kikapott a Fino Kaposvártól.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a tragikus körülmények között elhunyt négy fiatalra, köztük két röplabdázóra, Iván Gergőre és Sümegi Norbertre emlékeztek a Don Bosco Sportközpontban megjelentek.

Egészen a hetedik egységig a felváltva szerezték a pontokat a csapatok (7-5), majd tízhez érve három is volt már a Vegyész előnye. Összesen négy alkalommal is kiépített magának kettő vagy hárompontos előnyt Toronyai Miklós együttese, de a Fino mindig visszakapaszkodott, és miután 21-nél átvette a vezetést, nem is engedélyezett több pontot vendéglátójának (20-25, 0-1).

A fordulást követően is a VRCK kezdett jobban, de a szett feléhez érve Bögöly Gáborék átvették a vezetést. Megléptek három ponttal a hajrához közeledve a somogyiak (18-21), és végül ezzel a különbséggel a második szettet is megnyerték (22-25, 0-2).

Nem találta a ritmust a Kazincbarcika, emellett gyermeteg hibákat is elkövettek fogadásban a mieink (8-12). A különbség állandósult, a cserékkel sem tudta megtörni az ellenfél lendületét Toronyai együttese, így vereséget szenvedett (22-25, 0-3).

Nehéz helyzetben van a visszavágó előtt a Vegyész, mert előbb 3-0 vagy 3-1-re nyernie kellene egy hét múlva, majd az aranyszettet is be kellene húznia.


JEGYZŐKÖNYV
MVM MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 0-3 (-20, -22, -22)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 250 néző. V.: Adler, Halász T.
Vegyész: Páez 4, Ciupa 6, Juhász 6, Szabó D. 7, Blázsovics 6, Moraes 2. Csere: Dudás (liberó), Péter B. 1, Csizmadia, de Prá 2, Bibók 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kaposvár: Garchet, Hubicska 11, Sandoval 6, Milovanovics 15, Bögöly 17, Ujacsi 7. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M., Zarka. Edző: Demeter György.

Toronyai Miklós: Ugyanolyan érzésem van, mint a szezon elején, ennek a játéknak az edzésekből kiindulva semmi előjele nem volt. Eddig sem volt könnyű dolgunk, mert tudtuk, hogy a Kaposvár milyen szintet képvisel, de most alaposan megnehezítettük a helyzetünket.

Demeter György: Taktikailag rendkívül fegyelmezettek voltunk, ennek köszönhetjük a sikerünket, megérdemelten nyertünk. A párharc azonban még nincs lefutva, viszont ha ugyanilyen koncentráltak leszünk, meglehet a döntőbe jutás.