MVM Magyar Kupa: a döntőt célozta meg a Vegyész

Csütörtökön 19 órakor a Don Bosco Sportközpontban fogadja a Vegyész RC Kazincbarcika a Fino Kaposvárt az MVM Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

A szezonban egyszer már találkoztak felek, az októberi bajnoki nyitányon a kaposváriak magabiztos győzelmet arattak. Azóta sok idő eltelt, és a Vegyész, ha nem is könnyen, de november második felére magára talált, és a legutóbbi hét tétmérkőzését egyaránt megnyerte. Ezt a szériát szeretné tovább nyújtani Toronyai Miklós vezetőedzőnk és Dudás Tamás játékosunk is.

Változás a keretben

A visszavágóra január 20-án kerül sor Kaposváron.

Toronyai Miklós, vezetőedző: Az dönt majd, melyik csapat van abban a pillanatban jobb formában, ki tudja jobban rendezni a fejeket, ki lesz koncentráltabb. A mi formánk javuló volt decemberben, remélem, ez folytatódni fog. Jó csapata van nagyon a Kaposvárnak, amit már bizonyított. Sok, de tehetséges légióssokkal érkezik hozzánk. Videóztunk, tudjuk, mire képesek az ellenfél játékosai. A felkészülés jól sikerült, remélem, hogy ez az eredményben is meg fog mutatkozni.

Dudás Tamás, a Vegyész liberója: Fiatal a kaposvári együttes, de biztosan nem annyira rutintalan, hogy a szezon első mérkőzéséből induljon ki. Mi kifejezetten jó formában voltunk decemberben, ebből a szempontból rosszul jött a szünet. Caio érkezésének nagyon örülünk, és most már a sérültek is velünk edzettek, aminek köszönhetően minőségibb edzéseket tudtunk végezni. Az erőnléttel nem lesz baj, és amennyiben koncentráltak leszünk, úgy érvényesíthetjük a hazai pálya előnyét, hiszen a szurkolóink is velünk lesznek. Egyik mérkőzés sem lesz egyszerű, de ha már eddig eljutottunk, szeretnénk a döntőbe kerülni.

(fotó: Kovács Loretta)