Hosszú út, gyors meccs: háromszettes győzelem Sümegen

A férfi röplabda NB I. 9. fordulójában a VRC Kazincbarcika a Sümegi RE vendége volt. A borsodiak három szettben tudtak nyerni, így győzelemmel hangoltak a jövő hétvégi, hazai Közép-európai Liga tornára.

Sikerült minimalizálni a rontásokat vendég oldalon, támadásban csupán két hibát vétett a VRCK, sikerének köszönhetően pedig kilencedik bajnokiját is megnyerte. Összesen kilenc blokkot hoztak Juhász Péterék, a center ebből ötöt szerzett. A sümegiek a második szettet leszámítva végig ott voltak Daniel Oravec csapatának a nyomában, de a végjátékban mindig a Kazincbarcika bizonyult a magabiztosabbnak. Mészáros Dömötör fogadott a legjobban az egész mezőnyből, míg a legeredményesebb VRCK-s Szabó Dávid lett 13 ponttal.

FÉRFI RÖPLABDA NB I., ALAPSZAKASZ, 9. FORDULÓ
Sümegi RE – VRC Kazincbarcika 0-3 (-18, -11, -19)
Sümeg, 100 néző. V.: Árpás, Horváth.
Sümeg: Németh 6, Óhidi 3, Erki 10, Kaposi 13, Nagy 6, Balla. Csere: Illés (liberó), Benedek. Vezetőedző: Tamás Zoltán.
VRCK: Blázsovics 5, Juhász 10, Páez 3, Mészáros 8, Banai 6, Szabó 13. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás (liberó), Kozsla 1, Toronyai 3, Árva 7, Milev. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Tamás Zoltán: Gratulálok a barcikaiaknak, koncentráltan játszottak, magas szintű röplabdát mutattak be. Sok siker kívánok nekik, mind a hazai, mind a nemzetközi porondon..

Daniel Oravec: A hazai csapat az első szettben nagyon jól játszott, a második játszmától viszont mi domináltunk, miközben lehetőség nyílt a változtatásokra is.