Sümegen játszunk vasárnap

Vasárnap szezonbeli kilencedik bajnoki meccsét játssza a VRCK, ezúttal Sümegen. A vrck.hu Blázsovics Pétert, a dunántúli kisváros szülöttét kérdezte a találkozó előtt.

A veretlen VRCK a nyeretlen Sümeg otthonában. Amikor a nyáron a Veszprém megyeiek a nyáron megerősítették csapatukat, kevesen fogadtak volna arra, hogy hat mérkőzés után még nem lesz győzelmük. Pedig így alakult: egy pontjuk van, de még így is megelőzik a tabellán a nullapontos Debrecent.

„Meglepődtem én is, de időre van szükségük, ráadásul csak csütörtöktől tudnak igazán együtt készülni” – utalt Blázsovics Péter arra, hogy bár a sümegiek a nyáron pótolták távozóikat, továbbra is amatőr klubként működnek tovább. „Bárki okozhat meglepetést, akár a Sümeg is, mert vannak ügyes, jó játékosaik. Nekünk is komolyan kell venni a mérkőzést, természetesen nyerni akarunk, és bízom abban, én is részese leszek a sikernek. A héten kemény fizikai terhelést kaptunk, hiszen fél szemmel már a jövő hétre készülünk, akkor is fontos mérkőzések várnak ránk.”

A fiatal ütő – aki a Testnevelési Egyetemen tanul – elmondta, mivel a Közép-európai Liga (MEVZA) meccseken más labdával játszanak, mint a magyar bajnokikon, mindkét típust, a Mikasát és a Galát is használják az edzéseken.

A Sümeg elleni mérkőzés 16 órakor kezdődik.