Ismét behúztuk a vármegyei derbit három szettben

Magabiztos, háromszettes győzelmet aratott péntek este az Extraliga alapszakaszának 14. fordulójában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a MEAFC-Peka Bau ellen.

Aki esetleg az elmúlt tíz évben egyáltalán nem követte a kazincbarcikai röplabdázást, és péntek este kitévedt a Vegyész – MEAFC mérkőzésre a bemelegítés alatt, talán nem tudta eldönteni, melyik csapat is a hazai. Az egyik csapatban ugyanis hat egykori Vegyész-nevelés is melegített, plusz a kispadon is ült két erős barcikai kötődésű szakember – ez a csapat azonban a MEAFC. További érdekesség, a vendégek liberója, Dudás Tamás a hazaiak erőnléti edzője, talán emiatt is, de egy kicsit elhúzódott a meccs előtti kézfogás.

Baráti hangulatban, de jó röplabdával kezdtek a csapatok, sokáig fej-fej mellett haladtak a felek. Jan Jirásek vezérletével a GreenPlan-VRCK úgy tűnt, megléphet, de a miskolciak fordítottak (14-16). Nem sokkal később azonban egált mutatott az eredményjelző, mi több, a vezetést is átvették Kiss Mátéék, és a végjátékban már nem adták ki az irányítást a kezükből (25-21, 1-0).

Hazai szempontból szerencsére változott a játék képe, sokkal hamarabb sikerült többpontos előnyt kiharcolniuk Cziczlavicz Dávidéknak, amivel megalapozták ebben a szettben a jó hangulatot. A népes publikum remek hangulatot teremtett, Bibók Balázsék olykor remek megmozdulásokkal is szórakoztatták szurkolóikat (25-16, 2-0).

A harmadik felvonásban a miskolciak új felállással próbálkoztak, és ez egy ideig működött is (7-9). Amikor Cziczlavicz került a nyitóhelyre, a GreenPlan-VRCK fordított, és nem sokkal később már ötpontos volt az előny. Roman Gurszkij kiválóan osztogatta el a játékszert, ismét örömröplabda volt a végén, megérdemelt hazai győzelemmel párosulva (25-17, 3-0).

A Vegyész-tábor a Miskolcot is éltette az utolsó pontot követően, kedvenceiket pedig egy dallal is megjutalmazták, ahogy szokták. A Vegyész a tabellán megerősítette negyedik helyét, legközelebb pedig jövő hét vasárnap játszik a Don Bosco Sportközpontban a Pénzügyőr SE elleni rangadón.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 14. FORDULÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – MEAFC-Peka Bau 3-0 (21, 16, 17)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 410 néző. V.: Filibér, Nagy.
Vegyész: Gurszkij 1, Jirásek 15, Velicsko 7, Bibók 14, Péter B. 6, Cziczlavicz 11. Csere: Kiss (liberó), Garan. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MEAFC: Kanellopoulosz 1, Fenyvesi 7, Csizmadia 4, Komlósi 4, Árva 6, Szabó P. 2. Csere: Dudás (liberó), Kozsla, Simkó, Kovács 2, Kapusi. Vezetőedző: Bagó László.

Toronyai Miklós: Gratulálok a csapatnak, hiszen nekünk minden meccs fontos, és két nappal ezelőtt még egy nagyon nehéz helyzetből tudtunk mérkőzést nyerni. Őszintén megvallva, sokkal hullámzóbb teljesítményt vártam, hál’ Istennek ilyen nem volt. Amikor egy picit összeraktuk magunkat fejben, lehetett érezni, hogy nyílik az olló. Köszönjük a szurkolóknak a mai támogatást is.

Bagó László: Hiányzik egy vezéregyéniség a játékunkból, a kritikus helyzetekben nem tudunk extrát hozni. Az ilyen csapatok ellen szépen, csendesen beletörődünk a vereségbe, ami tükröződik a játékosok arcán is.