Ismét egálról folytatódik az elődöntő, újfent Kazincbarcikán a csapatok

Miután mindkét csapat megnyerte az első hazai mérkőzését 3-0-ra, döntetlenről folytatódik a férfi röplabda Extraliga elődöntője a Vegyész RC Kazincbarcika és a Fino Kaposvár között.

Három mérkőzést kell nyerni a fináléba kerülésért, ami azt jelenti, hogy csütörtökön 20 órától Kazincbarcikán, vasárnap 18:30-tól pedig Kaposváron csapnak össze biztosan a csapatok. Az első mérkőzést rendkívül magabiztosan nyerte a Vegyész, a második szettben mindössze tíz pontot engedélyezett a rekordbajnoknak, de a második felvonás végén a Fino örülhetett (3-0). Azonban sem a Vegyész, sem pedig a Kaposvár részéről nem vonnak le messzemenő következtetéseket a szereplők. Nézzük, hogyan vélekednek ők a csütörtöki mérkőzés előtt!

Toronyai Miklós, a Vegyész feladója: „Három nap alatt senki nem fejelt el röplabdázni, egyszerűen rossz napot fogtunk ki. Megbeszéltük a tanulságokat, levontuk a következtetéseket. A kaposváriaknak igazából minden összejött, ezt még ők is elismerték, mi nekünk pedig ezúttal nem jött ki a lépés. Közhely, de ez már a rájátszás, bármi lehet, hiszen a háló túloldalán is egy olyan csapat játszik, amely be akar kerülni a döntőbe. Mi a játék minden elemében gyengébben teljesítettünk, tudásunk alatt játszottunk, főleg fogadásban és nyitásban volt ez szembetűnő. Semmi gond nem történt, kaptunk egy pofont, de nem fogtunk padlót, csütörtökön visszavesszük a vezetést a párharcban. Teljesen mindegy, hogyan, de nyernünk kell, és fogunk is, mert hazai pályán nem kapunk ki. Beszéltem több szurkolóval is, mindannyian jelezték, ugyanúgy mellettünk állnak, mint eddig a szezonban bármikor, ez pedig rengeteget jelent nekünk. Mindegy, hogy hány mérkőzésen dől el a párharc, a célunk az, hogy ott legyünk a fináléban.

Demeter György, a Fino vezetőedzője: „Természetesen örültünk a sikernek, de jól tudjuk, hogy ez már a rájátszás, és itt bármi előfordulhat. Nem vontunk le messzemenő következtetést az első meccs elvesztéséből, és most is a helyén kezeljük a sikerünket. Nagyon bízom benne, hogy bátran, határozottan és pontosan röplabdázunk majd a címvédő otthonában, és akkor bármi megtörténhet csütörtökön este.” (forrás: kapos.hu)

Marek Kardos, a Vegyész vezetőedzője: „Az elmúlt hetekben egyre jobban játszottunk, mindhárom másik élcsapatot legyőztük, a Kaposvárt kétszer is. Azokon a meccseken rendben volt a fogadásunk, a mezőnyvédekezésünk, valamint jól nyitottunk, amivel már előnyre tettünk szert. Hazai pályán nincs más dolgunk, mint visszavenni az előnyt, saját közönségünk előtt ugyanis nem kaphatunk ki.

A 20 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti a Don Bosco Sportközpontból.

(Fotó: vrck.hu – archív)