Jirásek: A kulcs a csapatmunka

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika csütörtökön magabiztos sikert aratott a Dág KSE vendégeként a Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzésén. A győzelemre nagyon készültek Jan Jirásekék, hiszen a néhány héttel ezelőtti bajnokin sok hibával játszottak, öt szettben ki is kaptak.

„Tegnap szerintem a mérkőzés elejétől érezni lehetett, hogy a bajnoki vereségért szeretnénk visszavágni” – erősítette meg 20 éves ütőnk. „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, sokkal jobban koncentráltunk, mint legutóbb, és szerintem az egész mérkőzést kontrollálni tudtuk.”

Az októberben érkezett Jirásek gyorsan beilleszkedett, és a jó teljesítménnyel sem adós, eddigi hat bajnoki mérkőzésén 123 pontot szerzett, ami meccsenként 20 pontnak felel meg. Azt is tudja, továbbra is keményen kell dolgozniuk, de szerinte sokat számít, mennyire tudnak jól együtt dolgozni.

„Jól érzem magam a csapatban” – szögezte le a Brnótól kölcsönbe érkezett ütő. „Minden csapattársam és az edzőim is segítőkészek. Ebből kifolyólag azt gondolom, jó csapatunk van, ami  a pályán is látható. Az edzéseket szeretem, de én azt nem tudom, pontosan milyen területet is kellene fejlesztenünk annak érdekében, hogy a többieket magunk mögött tudjuk. A kulcs a sikerhez egy olyan fiatal csapat esetében, mint a miénk, az a csapatmunka, valamint a játék értése. Ezeken nagyon keményen dolgozunk minden nap.”

A GreenPlan-VRCK legközelebb csak november 29-én játszik, akkor a Fino Kaposvárt nemrég legyőző Kecskeméti RC vendége lesz.