Magyar Kupa: az első lépést megtettük

A férfi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika háromszettes győzelmet aratott a Dág KSE vendégeként. A visszavágót december 6-án rendezik a Don Bosco Sportközpontban.

Nagy lendülettel kezdte a Vegyész az összecsapást (1-5), a jó szerváknak köszönhetően gyorsan jött is az első hazai idő. Amíg a vendégek felszabadultan játszottak, addig a dágiak keresték önmagukat, érkezett is a második pauza (8-15). Cziczlavicz Dávidék nem engedték magukra vendéglátójukat, aminek köszönhetően simán behúzták a nyitó felvonást (17-25, 0-1).

Cziczlavicz jó blokkját követően a Dág ebben a szettben is 1-5-nél kért először időt, majd két-három pontra is felzárkózott, köszönhetően annak, hogy többet rontottak a kazincbarcikaiak. Ettől függetlenül 13-16-nál megint Buzás Miklós időzött, majd Roman Gurszkij ász nyitását követően cserékkel is próbálkozott a Dág. Hiába, Bibók Balázsék innen már végig domináltak (18-25, 0-2).

Az újabb térfélcsere után fej-fej mellett haladtak a csapatok, kis túlzással egymás hibáiból éltek. Kun Benedekék három ponttal megléptek (14-11), de nem sokkal később már időt kellett kérniük, mert elfogyott az előnyük. A hajrára egállal fordultak a felek, ekkor Péter Mártonék zsinórban három pontot is összehoztak, és összességében megérdemelt győzelmet arattak (21-25, 0-3).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Dág KSE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-17, -18, -21)
Oszuska Miklós Sportcsarnok, Dág, 70 néző. V.: Szabó, Takács.
Dág: Szabó 2, Kun 12, Sow 4, Csordás A. 3, Krupánszki 3, Flachner 7. Csere: Farkas (liberó), Molnár, Bandi 3. Vezetőedző: Buzási Miklós.
Vegyész: Gurszkij 4, Jirásek 8, Velicsko 6, Bibók 14, Péter M. 11, Cziczlavicz 7. Csere: Kiss (liberó), Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Gratulálok a fiúknak. Azt gondolom, hogy nagyon jól kezdtük a meccset, és ez nyilván befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Néha az edzések vége felé megnyugszunk, mint most itt, a harmadik szettben. Szorosabb is lett a meccs, de örülök, hogy egy ilyen helyzetben végre használtuk a fejünket. Egyet léptünk előre, de lesz még ennek a kupapárharcnak visszavágója, szóval hátra semmiképpen sem dőlhetünk.