Jó hangulatban, kemény edzésekkel készül a csapat

Árva Milánék már a harmadik hetet „tapossák”, de élvezik a változatos felkészülést Marek Kardos irányítása alatt.

Marek Kardos vezetőedző és segítője, Martin Dobias általában napi két edzést vezényelnek a VRC Kazincbarcika magyar bajnok és kupagyőztes játékosainak. A délelőttök a konditeremben vagy az atlétikai pályán „repülnek el”, míg délutánonként a Don Bosco Sportközpontban tart 2,5 órán keresztül edzést a szakmai stáb.

„Változatos feladatok vannak a labdás edzéseken, még egyszer sem csináltuk ugyanazt a gyakorlatot, pedig ez már a harmadik hét a felkészülési időszakból” – fogalmazott a vrck.hu érdeklődésére Árva Milán, a VRCK átlója. „Marek és Martin nagyszerű emberek, őszintén tudunk velük beszélgetni a termen kívül, de amikor elkezdődik az edzés, megkövetelik a maximális koncentrációt. Folyamatosan ösztönöznek a még jobb munkavégzésre, ha valakinek a figyelme lankad, ők azt azonnal észreveszik, és már adják is az instrukciókat. Élvezzük az edzéseket, legyen szó labdásról vagy konditermiről.”

A VRCK új edzői korábban elárulták, egy új játékstílust igyekeznek meghonosítani a csapatnál. Árvát erről is kérdeztük.

„Az edzések elején és a végén is sokat taktikázunk, tanuljuk az új rendszert, és természetesen nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is. Még több lábmunka, gyorsabb gondolkodás és kitartás kell ehhez, de semmi probléma nincs ezzel, mert mindannyian jobbak szeretnénk lenni” – tette hozzá a Kazincbarcika saját nevelésű játékosa.

A csapat augusztus utolsó napjaiban lép először pályára, Nyitrán, ahol egy tornán vesz részt, majd szeptemberben egy hazai és egy brnói megmérettetés is vár rá. A III. Don Bosco Kupa részletes programjával később jelentkezünk.