V4 tornával, Nyitrán kezdődik a szezon

Szerdától péntekig a szlovákiai Nyitrán játszik felkészülési mérkőzéseket a VRC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata.

A lengyel Bielsko-Biala, a cseh Zlin és a házigazda nyitraiak lesznek a VRCK ellenfelei szerdán és csütörtökön, így egy visegrádi négyek tornával kezdi a felkészülési szezont együttesünk. A péntek reggelt kondicionáló edzéssel indítják Marek Kardos legényei, majd egy hosszú edzés vár rájuk a Nitrával a hazautazás előtt.

A keret már majdnem teljes: csatlakozott a társasághoz ugyanis a magyar válogatott Németh Szabolcs és Gebhardt Norbert, valamint a macedón nemzeti együttes alapembere, Vlado Milev is. Utóbbinak nem volt zökkenőmentes az útja, több órát várakozott a szerb-magyar határon, de a kedd délutáni edzésen már frissen mozgott. Egyedül még Carlos Páez nem érkezett meg, de a jövő hétvégén már ő is pályára fog lépni a III. Don Bosco Kupán.

„Megpróbálunk annyi mérkőzést nyerni, amennyit csak lehetséges, de most még közel sem vagyunk tökéletes állapotban” – fogalmazott a vrck.hu érdeklődésére Kardos. „Az izmok nehezek, fáradtak, szóval a játékunk még messze nem lesz tökéletes. Azonban ezek a tornák azért vannak, hogy csiszolódjunk, és mindenki lehetőséget kapjon.”

A VRCK meccsei a nyitrai tornán:
Szerda
13:00 VRCK – Bielsko-Biala
15:00 Nitra – VRCK
Csütörtök
12:00 VRCK – Zlin