Juhász: A kiscsapatoknak is kijár a tisztelet

Két mérkőzés után a Vegyész RC Kazincbarcika százszázalékos a férfi röplabda NB I-ben. Igazi nagycsapattal eddig még nem találkoztak Juhász Péterék, de a center szerint a kiscsapatokat sem szabad félvállról venni.

A nyáron a Kaposvártól hazatért Juhász Péter szerint nem szabad félvállról venni a kiscsapatokat, hiszen akár meglepetést is okozhatnak.

Juhász Péter (5) szerint egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni. (Fotó: boon.hu)
Juhász Péter (5) szerint egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni. (Fotó: boon.hu)

„Az úgynevezett nagycsapatoknak nem szabad leírniuk egyetlen ellenfelüket sem, hiszen a másik oldalon is olyan játékosok állnak, akik tudnak röplabdázni” – mondta a vrck.hu-nak a 27 éves center, aki Pécsett a mezőny legjobbja lett honlapunknál. „Minden ellenfélnek meg kell adni a tiszteletet, így a pécsieknek is. Komolyan kell venni a mérkőzésre való ráhangolódást, de a bemelegítésnél is oda kell figyelni, nehogy aztán sérülés legyen a dolog vége. Ha a bíró a sípjába fúj, mindent bele kell adni, mert ha könnyelműen veszi az ember az összecsapást, akár ki is kaphat.”

A Szolnoki Főiskola RKSI-t hazai pályán, a PTE-PEAC C-Dokit pedig idegenben verte a VRCK 3-0-ra. Szombati sikerének köszönhetően Toma Sándor vezetőedző legénysége második a tabellán: az ugyancsak százszázalékos Fino Kaposvár a harmadik, míg a Dági KSE három meccsen van már túl, így kilenc pontjával az élen áll 9-1-es szettkülönbséggel.

A Vegyész vasárnap 10 és 14 órától lép pályára hazai pályán, miután a pécsiek úgy döntöttek, feladják pályaválasztói jogukat a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Tóth Milán