Komoly sorozatterhelést kapnak U17-es és U19-es játékosaink

Összesűrűsödött a szezon vége U17-es és U19-es csapatunknak, de hiába a hétvégi duplafordulók, az érettségi szünetet kihasználva többen is részt vesznek egyéni képzéseken.

Gárdonyban lépett pályára a mögöttünk hagyott szombaton az U19-es csapatunk, amelynek felét jelenleg U17-es játékosok teszik ki. A hatos döntőbe jutásra sajnos már nem volt lehetősége Bokor Elek csapatának, ennek ellenére az egyik továbbjutót, a Sümeget négy szoros játszmára késztette. A lendület aztán elfogyott, illetve egyéb problémái is akadtak a csapatnak a Pénzügyőr és a MÁV Előre ellen.

„Sümeg ellen végre azt az arcát mutatta a csapat, amit az elmúlt időszakban hiányoltam: harcosan, nagy elánnal játszottunk, betartottuk a taktikát, koncentráltak voltunk. A végén sajnos nem volt szerencsénk” – mondta Bokor a vrck.hu-nak. „A másik két mérkőzésen látszódott, hogy az első meccsen mindent beleadtunk, jóval fáradtabbak voltunk fejben és sok hibával játszottunk, ráadásul kisebb sérülés miatt szerkezetet is kellett váltanunk.”

A késői hazaérkezés miatt mindössze öt óra alvás jutott a társaságnak, egészen pontosan azoknak, akiknek vasárnap jelenésük volt az U17-es fordulón. Mindezek ellenére a tartalékos Szegedet legyőzték a mieink 3-1-re, és bár kikaptak a bajnokságot veretlenül vezető Kecskeméttől 3-0-ra, Bokor mégis utóbbi összecsapással volt elégedettebb.

„A szegediek elleni első meccsen nagyon nehezen lendültünk játékba, tompák voltunk és sok hibával játszottunk. A Kecskeméttel szemben viszont előjött újra a bizonyítási vágy a játékosokból, és egy nagyon hangulatos, remek védekezéssel játszó, harcos, vidám csapatot láthattam a pályán. Büszke vagyok mindenkire és örülök, hogy ilyen srácokkal dolgozhatok együtt” – jelentette ki a fiatal szakember.

A következő hétvégén U17-eseink szombaton és vasárnap is pályára lépnek – előbb Dágon, míg az utóbbi torna helyszíne nem ismert egyelőre. Mindezek ellenére a fiatalok nem lazsálnak, ezen a héten minden délelőtt Veres István, Pista bácsi edzéseit látogatják, ahol személyre szabott edzésgyakorlatokat végeznek. A feladók például feladóiskoláznak, azok pedig, akik nem tudtak edzésre járni a kollégium hiányában és messze laknak (sajnos sokan vannak), azok az erőnlétüket igyekeznek elsősorban visszanyerni.

(főcímképen az U17-es csapatunk)