Közös edzés és döntetlen az Eperjessel

Pénteken a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata a szlovák Extraligában szereplő VK Mirad PU Presovval edzett közösen, a sajátos pontszámolás pedig döntetlent eredményezett.

Felkészülési mérkőzésnek is lehet hívni, de inkább hasonlított egy közös edzésre az eperjesiekkel való találkozás pénteken, hiszen nem a röplabda-szabályoknak megfelelően számolták a pontokat a felek – például, ha a fogadó csapat sikerével zárult a labdamenet, még egy potya labdát is be kellett támadnia a pont megszerzéséhez.

A Marek Kardos által irányított Presov három szlovák válogatott játékosát is nélkülözte, míg a VRCK-nál egyedül a kisebb bokasérülést összeszedett Tóth Krisztán nem lépett parkettre. A találkozó az egyedi pontszámítással 2-2-es döntetlennel zárult. Honlapunk érdeklődésére Toronyai Miklós vezetőedző elmondta, főleg a mezőnymunkával volt elégedett.

„Támadásban is csináltak szép dolgokat a fiúk, de a mezőnyvédekezéssel lehettünk elégedettek: sok labdát sikerült összeszednünk, jó helyre is pattantak azok, így jöhettek részünkről a visszatámadások. Továbbra sem azon van a hangsúly, hogy csúcsformában kell játszaniuk a srácoknak, hiszen a legnehezebb kondiprogramot csinálják, de elengedhetetlen, hogy sokat készüljenek jó ellenfelekkel szemben” – fogalmazott a szakember.

(főcímkép: Kovács Loretta/vrck.hu)