Magyar Kupa-elődöntő: háromszor is visszakapaszkodtunk, győzelem lett a jutalmunk!

Elvette a Vegyész RC Kazincbarcika az LV Sport Pénzügyőr SE szezonbeli veretlenségét, miután szerda este 3-1-re, a negyedik játszmában 21-24-ről felállva megnyerte a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzését a címvédő ellen.

Toronyai Miklós együttese, akárcsak egy héttel ezelőtt, ezúttal is jól kezdett (8-4), és Árva Milán vezérletével tartani is tudta előnyét. Kétszer a PSE felkapaszkodott mínusz kettőre, de gyorsan visszaállt a négypontos különbség, és végül öt lett közte (25-20, 1-0). A térfélcserét követően a Vegyész lendülete megmaradt, azonban lassacskán Kovács Zoltánék is játékba lendültek. Állandósult a Pénzügyőr hárompontos előnye, és bár a VRCK közel volt az egyenlítéshez, végül a legminimálisabb különbséggel ugyan, de lemaradt a második szettről (23-25, 1-1).

Mineiro az első két játszmában hat pontot szerzett összesen, míg a harmadikban kilencet, és itt még az is belefért, hogy az addig játszmánként rengeteg labdát kapó Árva kicsit pihenjen, hiszen az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Jókay Zoltán cserékkel próbálta meg övéit felrázni, ami nem feltétlen sikerült (25-15, 2-1), de a negyedik felvonásra Tordai Ábelnek szavazott bizalmat Kiss Dániel helyett.

A fiatal budapesti játékos jól szállt be a meccsbe, és a Pénzügyőr el is húzott (9-14). Dudás Tamásék azonban felkapaszkodtak (15-16), hogy aztán pillanatok alatt újra öt pont legyen a felek között (15-20). A fináncok azonban ezzel a lehetőséggel sem éltek (21-22), de még mindig örülhettek, amikor 21-24 állt az eredményjelzőn. A vendégek két hibát is vétettek, míg Mineiro beütötte szépen vonalban kettő blokk mellett/között (26-25), majd egy hosszú PSE-ütés után véget ért az 1 óra 45 perces találkozó (27-25, 3-1).

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vegyész RC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés

A visszavágóra február 17-én kerül sor 20 órától, Budapesten. A PSE már csak aranyjátszmában juthat tovább, míg a Vegyésznek két szettet kell nyernie ahhoz, hogy a címvédőt kiejtve bejusson a március első hétvégéjén esedékes fináléba. A szerdai találkozó a hunvolley.tv-n nézhető vissza.

Pihenésre azonban nincs sok idő, szombaton már a MAFC-BME vendégeként játszik a Vegyész az Extraligában.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE 3-1 (20, -23, 15, 25)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, zárt kapuk mögött. V.: Jámbor, Csizmarik.
Vegyész: Páez 1, Ciupa 9, Juhász 11, Árva 18, Mineiro 21, Mihalj 9. Csere: Dudás (liberó), Péter M., Csizmadia. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
PSE: Magyar, Reffatti 13, Rása 8, Kovács Z. 15, Kiss D. 5, Pedrao 7. Csere: Feliciano (liberó), Tordai 4, Solti, Szabó V. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Toronyai Miklós: Megint jól kezdtük a mérkőzést, és örültem, hogy a csapatom maximálisan odatette magát. Nem mindig játszottunk jól, de a végén most mi voltunk a pontosabbak, és végig harcoltunk. Most nem a koncentrációval volt baj a második szettben, hanem egyszerűen görcsössé váltunk. A negyedikben egyet kértem a fiúktól: csak a következő labdamenetre figyeljenek, és együtt húzzák előre egymást. Most átléptük az árnyékunkat, és ez erőt kell, hogy adjon a folytatásra.

Jókay Zoltán: A játék képe alapján teljesen megérdemelten nyert a Barcika, mert amikor volt esélyünk játszmát nyerni, akkor is őket segítettük. Sajnos csapatszinten voltunk nagyon gyengék. A következő mérkőzésre is felkészülünk, és remélem, hogy aranyjátszmában fog eldőlni a továbbjutás sorsa.