Magyar Kupa: győzelem a Dunaújváros ellen

A férfi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika három szettben legyőzte az NB I-es Dunaújvárosi KSE-t.

A hazai oldalon Szabó Dávid, a vendégeknél Vladiszlav Pavljuk szerezte a pontokat, 11-6-nál jött az első vendég időkérés. A lelkes dunaújvárosiak innen egyenlítettek (12-12), de 18-14-nél Tomanóczy Tibor ismét magához hívta fiait, hiszen könnyelmű hibákat vétettek. Egy szép labdamenet végén Mudo szerezte meg a szettlabdát a Vegyésznek, és két labdamenettel később az első játszma véget ért (25-17, 1-0).

A második felvonást 0-3-mal indították a vendégek, és bár 8-8-nál egyenlő volt, 9-12-nél ismét nyeregben érezhették magukat. Nem sokkal később Toronyai Miklós időt is kért, ráadásul két ízben, hiszen egyre nagyobb hátrányban volt együttese (12-18). Egészen mélyről, 15-21-ről sikerült felzárkózniuk Blázsovics Péteréknek, és végül behúzták az újabb játékrészt (27-25, 2-0).

Koncentráltan álltak bele a folytatásba Péter Mártonék (10-4), debütált is a felnőttek között tétmeccsen klubunk saját nevelésű centere, a mindössze 16 esztendős Cziczlavicz Dávid. 17-7-hez érve már mindkét idejüket kikérték a dunaújvárosiak, Cziczlavicz ászt nyitott, Garan Bálint ütésével pedig véget ért az összecsapás (25-14, 3-0).

A kupamérkőzés visszavágójára november 24-én, Dunaújvárosban kerül sor.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaújvárosi KSE 3-0 (17, 25, 14)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 132 néző. V.: Ladányi, Adler.
Vegyész: Warzywoda 3, Blázsovics 9, Tarabus 3, Szabó 20, Péter B. 4, Moraes 5. Csere: Kiss (liberó), Péter M. 5, Cziczlavicz 1, Garan 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DKSE: Tóth 2, Hechavarria 9, Velicsko 7, Pavljuk 21, Laczi 6, Kisházi 1. Csere: Kuti, Béres (liberók), Gőczi, Pintér. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Toronyai Miklós: Remélem rátaláltunk a helyes útra. Hosszú idő után megtapasztaltuk, milyen győzni. A másodi szett mellett nem tudok elmenni szó nélkül. Sajnos olyan helyzetben vagyunk, amiben nem tehetjük meg, hogy ennyire belekényelmesedjünk a mérkőzésbe. Minden mással elégedett vagyok, de ilyen könnyelműséget nem követhetünk el.