Nem sikerült megállítani a Kecskemétet

Vasárnap este a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika négyszettes vereséget szenvedett a Kecskeméti RC ellen hazai pályán az Extraliga alapszakaszának 6. fordulójában.

A vendégek elbírták egyik legjobbjuk, Yusnaikel Argilagos hiányát, a fiatal Varga Péter remekül helyettesítette, aki a meccs elejétől jól játszott. A Vegyész nem egyszer is többpontos hátrányt dolgozott le, de a vezetést egyszer sem sikerült átvennie, így minimális különbséggel alulmaradt az első játékrészben (23-25, 0-1).

A fordulást követően Keen Cameronék jól bekezdtek (0-3), viszont gyorsan fordult a kocka, és már Szabó Dávidék vezettek két ponttal. A játszma derekán ismét a jól játszó Lázaro Fundora vezérletével az alföldiek diktálták a tempót, a hajrára fordulva azonban két jó blokkot is hoztak Juhász Péterék. Végig koncentráltak maradtak a hazaiak, jutalmuk az egyenlítést jelentette (25-22, 1-1).

Lendületben maradt Toronyai Miklós vezetőedző együttese, de 7-4 után valami „elromlott”, és a KRC 12-9-re meglépett. A különbség folyamatosan nőtt, de sem az időkérés, sem a cserék nem tudtak lendíteni a hazaiak játékán (15-25, 1-2). Csoma Krisztián elővigyázatosságból nem lépett pályára a mérkőzésen, míg Páez Carlos a meccs közben húzódott meg, a szett derekától nem tudta vállalni a játékot.

Szabóék hiába támadtak hatékonyabban ellenfelüknél (50% a 45-tel szemben három szettet követően) és hoztak több blokkot, nyitásban és nyitásfogadásban ebben a mutatóban gyengébbek voltak. Sajnos a negyedik felvonásban sem változott a játék képe, a kecskemétiek összességében magabiztosan gazdagodtak a három bajnoki ponttal (13-25, 1-3).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 6. FORDULÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 1-3 (-23, 22, -15, -13)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 300 néző. V.: Halász E., Barabás.
Vegyész: Páez 1, Blázsovics 13, Juhász 6, Szabó D. 20, Péter B. 7, Moraes 8. Csere: Kiss (liberó), Budai, Tarabus, Warzywoda, Péter M. 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kecskemét: Keen 3, Fundora 20, Boldizsár 4, Varga 18, Kecskeméti 6, Baserio 10. Csere: Gebhardt (liberó), Farkas, Szabó M. Vezetőedző: Nagy József.

Toronyai Miklós: Görcsösen kezdtünk, ami érthető, mert rossz passzban vagyunk. Azonban le a kalappal a fiúk előtt, mert küzdöttek, akartak, sajnos ennyi volt ma bennünk. Ráadásul ez a mérkőzés vezéráldozatot követelt, nem tudom, meddig veszítettük el a feladónkat.

Nagy József: Az egyik legjobbunk hiányzott, azonban mondtam a srácoknak, hogy egy ember nem tud mérkőzést nyerni. Biztattam őket, hogy az edzésen mutatott formák előbb-utóbb kijönnek majd, ez most sikerült is.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)