A Kecskemétet fogadjuk vasárnap a Don Boscóban

Vasárnap 18:30-tól a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Kecskeméti RC-t fogadja a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 6. fordulójában.

Csapatunk nincs jó formában, mert hiába kezdte két győzelemmel a bajnokságot, a legutóbbi három fordulóban egyaránt kikapott, és még szettet sem nyert. A Kecskemét ellentétes utat jár be: két vereséggel kezdett, azóta viszont mindhárom bajnokiját behúzta.

„Valóban nem vagyunk jó formában, de egy ideje azon dolgozunk, hogy a gödörből kijöjjünk” – fogalmazott Toronyai Miklós vezetőedző. „Az edzésen mutatott teljesítmény köszönőviszonyban sincs a mérkőzéseken mutatott formával, ezen kell változtatnunk. Itt szeretném megjegyezni, hogy az edzéseink nyíltak, azokat nyugodtan meg lehet tekinteni. Sokat beszélgettünk a játékosokkal a miértekről, azon vagyunk, hogy egymást segítsük, de egy győzelem sokat tudna lendíteni a csapatmorálon. Egyeseknél vannak önbizalomhiányra utaló jelek, ezeket is meg kell oldanunk.”

Az előző szezonban a Vegyész oda-vissza legyőzte a Kecskemétet, amelynek a keretében az egyik legnagyobb változás a nyáron az volt, hogy Keen Cameron személyében magyar válogatott feladót sikerült szerződtetnie. Az alföldiek emellett magukhoz csábították a fiatal Kecskeméti Bálintot, valamint mindhárom kubai légiósukat sikerült megtartaniuk.

A 18:30-kor kezdődő összecsapásra a belépőjegyeket megváltani leghamarabb egy órával a mérkőzés előtt lesz lehetőség. A találkozót a hunvolley.tv élőben közvetíti.

A GreenPlan-VRCK hétvégi meccskeretében Árva Milán biztosan nem fog szerepelni, ezzel kapcsolatban a felnőtt csapat technikai ügyeit intéző Tóth Milán az Észak-Magyarországnak nyilatkozott.

„Picit vissza kell menjek az időben: a nyáron úgy próbáltuk meg összerakni a csapatot, mint a korábbi években, hogy helyi, barcikai röplabdások minél nagyobb számban kapjanak helyet a keretben” – olvasható a regionális lap szombati számában. „Tudtuk, hogy a Ciupa távozásával keletkezett űrt nehéz lesz pótolni, és bár volt bizodalmunk ezen a téren, a négyesütő helyen egyelőre nem azt kaptuk, amit reméltünk. Ez egy kicsit a klubvezetés hibája is, mert túl nagy hittel voltunk az ezen a poszton szerepeltethető játékosok felé. Persze egy poszt problémája, egy jó csapatnál sokszor áthidalható, és mivel szerettünk volna ezen segíteni, nyílt, és őszinte beszélgetéseket folytattunk a játékosokkal az elmúlt napokban. Ezek után jutottunk el oda, hogy Árva Milán nem lesz a keretben a mostani meccsen. Természetesen felvetődött, hogy igazoljunk új játékost, de a légiósállományt már nem tudjuk tovább bővíteni, magyart pedig ilyenkor találni szinte lehetetlen. Bízunk abban, hogy a mostani beszélgetések hasznosak voltak, hogy a játékosok hozzáállását mindez jó irányba tereli. Amíg nem húz mindenki egy irányba, a csapat, a stáb, a vezetés minden tagja, és nem mellékesen a klub egykori dolgozói, addig nehézséggel küszködnünk. Az biztos, hogy Toronyai Miklós és a stáb élvezi nem csak a vezetés, hanem – a kinyilatkoztatások szerint – a játékosok bizalmát is.”

(főcímkép: Kovács Loretta, VRCK)