Magyar Kupa: kiharcolta a Vegyész a négy közé jutást

Nem játszott jól, de harcos hozzáállásának köszönhetően kiharcolta a Vegyész RC Kazincbarcika a Magyar Kupa négy közé kerülést szerdán, miután hazai pályán nyert két játszmát a Dunaferr SE ellen. A hazaiak végül a találkozót is megnyerték a záró fináléban 16-14-re.

Harcosan kezdte a mérkőzést a Dunaferr, egyáltalán nem volt megilletődve, aminek meg is lett a jutalma, hiszen a hazaiakat meglepve megnyerte a nyitó játszmát (17-25, 0-1). Habár a második sem kezdődött jól a Vegyész számára, gyorsan összekapta magát, és ugyanannyira nyert, mint az elsőben a dunaújvárosiak (25-17, 1-1). Marcílio Braga és Carlos Páez is sérülten vállalta a játékot, ez meg is látszott a teljesítményükön, mert nem tudtak azon a szinten teljesíteni, ami tőlük a megszokott – a fiatal Bibók Balázs be is állt a harmadik szettben, ami az addigi legszorosabb volt, de a Dunaferr örülhetett a végén (22-25, 1-2).

A negyedik játszmában Árva Milán ment ki átlóba, míg a frissen visszaigazolt Budai Balázs szélső ütőként debütált régi-új csapatában. Árvának jól ment átlóban, ennek ellenére a Duna-partiak már hat ponttal is vezettek (8-14), de innen is sikerült felállnia a házigazdának, valamint 22-24-ről is (26-24, 2-2). Óriási izgalmakat követően harcolta ki a VRCK a négy közé jutást, és mivel idegenben nyert 3-0-ra, az ötödik játszma eredményétől függetlenül továbbjutott. Marek Kardos ekkor már lehetőséget adott a még fiatalabb játékosainak is, akik nem voltak megilletődve, nyertek minimális különbséggel (16-14, 3-2).

A Vegyész ellenfele a négy között a Pénzügyőr SE lesz.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaferr SE 3-2 (-17, 17, -22, 24, 14)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 321 néző. V.: Vári, Tillmann.
Vegyész: Páez 2, Blázsovics 16, Juhász 12, Braga 4, Árva 19, Péter 3. Csere: Vitko (liberó), Toronyai 3, Bibók 11, Budai 4, Földes (liberó), Simkó 1, Dudás. Vezetőedző: Marek Kardos.
Dunaferr: Hatvany, Mészáros 24, Quintz 5, Iván B. 21, Laczi 9, Tomanóczy B. 18. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Majoros, Kecskeméti, Iván G. 1. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Továbbjutott: a Vegyész RCK.

Marek Kardos: Már nagyon ránk fog férni a pihenés, mert van néhány buta sérülésünk, amelyeket ki kell kezelnünk. Erre januárig lesz időnk. Az pozitívum, hogy az ötödik szettben a fiatalok is nyerni tudtak, mert ez azt jelenti, komolyan vették a találkozót.

Tomanóczy Tibor: Kezünkben volt az aranyszett-labda, d sajnos a rossz kiválasztás miatt nem tudtuk befejezni azt a szettet, és utána az ötödiket sem. Gratulálok a Vegyésznek, és további sok sikert kívánok nekik a kupában.

(fotó: vrck.hu / Kovács Loretta)