Milev és Vitko is megy az Európa-bajnokságra

A Vegyész RC Kazincbarcika két játékosa is készül a szeptemberi Európa-bajnokságra: Vlado Milev Észak-Macedóniával, Marian Vitko pedig Szlovákiával.

A közel 100-szoros válogatott Vlado Milev és honfitársai éppen Magyarországot fricskázták meg a selejtezők alatt. Csodára nem számítanak a macedónok, de szeretnének továbbjutni csoportjukból. Könnyű dolguk nem lesz Oroszország, Szlovénia, Törökország, Finnország és Fehéroroszország társaságában. Milevék május 22-én kezdik a felkészülést, ami június végéig tart, majd a második etap július 14-én kezdődik.

Szlovákia válogatottjának talán nagyobb esélye van a továbbjutásra, Marian Vitkóék Ausztria és Spanyolország ellen is győzni szeretnének.

„Szerbia, Belgium és Németország más kávéház, de éppen ezért lehet esélyünk a meglepetésre, hiszen ők is emberek, egy ilyen tornán bármi megtörténhet” – fogalmazott liberónk honlapunk érdeklődésére. A szlovákok már megkezdték a közös munkát, hiszen érdekeltek az Arany Európa Ligában, csoportellenfeleik a törökök, a lettek és a belgák a május végi, júniusi sorozatban. Június vége és július nagy része szabad lesz a számukra, utóbbi hónap 27-től folytatják Vitkóék a felkészülést az Eb-re.

A C-csoport küzdelmei (Milevék) Szlovéniában lesznek, a B-csoporté (Vitkóék) pedig Belgiumban. A kontinenstorna szeptember 12-én kezdődik, nyolc nap alatt lemennek a csoportmeccsek, míg a döntő szeptember 29-én lesz.

A magyar válogatottal ezúttal csak Blázsovics Péter fog készülni a Vegyész keretéből, de az Ezüst Európa Ligában ő sem fog pályára lépni, hiszen május 23-án visszérműtét vár rá. Marek Kardos vezetőedző a bajnoki cím megszerzését követően két és fél hét szünetet adott játékosainak, akiknek csak ezt követően kell heti négy alkalommal konditerembe járniuk. A játékosok – akiknek nincs válogatott kötelezettségük – május 27-én találkoznak Kazincbarcikán.