Milevék kijutottak az Eb-re, ezt a magyarok bánták

Szerdán a macedón férfi röplabda-válogatott három játszmában legyőzte a magyar válogatottat Európa-bajnoki selejtezőn, ezzel kvalifikálta magát a kontinenstornára. A találkozón összesen hat VRCK-játékos lépett pályára.

A Vegyész RC Kazincbarcika játékosai közül a magyar válogatottban Németh Szabolcs és Juhász Péter, a macedónban Vlado Milev volt kezdő. Az első szettben Németh 75 százalékos hatékonysággal támadott, igaz csak négy labdát kapott, míg Juhász remek blokkokat hozott. A másik oldalon Vlado csendben, de tette dolgát: mezőnyben dolgozott főleg, de nyitásból, hátsó és első sorból is ütött fontos pillanatban pontot. Az utolsó labdamenetre Szabó Dávid is pályára lépett, de Milev éppen a „barcikai” sorról szerezte meg csapata 25. pontját.

A második szettben Milev 75 százalékkal fogadott, Németh 67 százalékban megoldotta a támadásait, plusz hozott két blokkot, míg Juhász, azt a két labdát, amit kapott, beütötte. Ezt is a macedónok nyerték. A harmadik, már-már tét nélküli felvonásban nyolc ponttal is vezettek a hazaiak, így beállt három vegyészes, Szabó, Blázsovics Péter és Dudás Tamás is. Szabó nyolcból három, Blázsovics hétből négy támadást váltott magyar pontra, és egyet sem hibáztak, de ez a játszma is Milevéké lett. Válogatottunk legeredményesebb játékosa Németh volt 13 ponttal.

A vereség azt jelentette, hogy Milevék készülhetnek az Európa-bajnokságra, míg a magyarok a csoport negyedik helyén zártak.

(Főcímkép: Vlado Milev megszerzi csapata 25. pontját az első szettben Szabó Dáviddal és Juhász Péterrel szemben. Forrás: cev.lu)