Lesz még válogatott meccs Kazincbarcikán

Tökéletes otthona volt a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpont a januári Európa-bajnoki selejtezőnek, így biztosan pályára fog még lépni városunkban a magyar válogatott.

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) második alkalommal hozott viszonylag rövid időn belül férfi válogatott meccset Kazincbarcikára: 2018 májusában a horvátokat fogadta a csapat az Európa Liga ezüst sorozatában, míg 2019 január 5-én Svájc látogatott a Don Boscóba Eb-selejtezőn. Emellett a válogatott Kazincbarcikán készült a januári mérkőzéseire bő két héten át.

Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára szerint az Eb-selejtező jobban sikerült rendezés szempontjából, mint a májusi esemény, éppen ezért vissza fognak még térni Kazincbarcikára.

„Ezúttal egy sokkal komolyabb eseményt sikerült Kazincbarcikán megrendeznünk, hiszen a mostani egy Európa-bajnoki selejtező volt, és szerintem maga a körítés még jobban sikerült, ráadásul a lelátó is megtelt” – fogalmazott a vrck.hu érdeklődésére a főtitkár. „A szövetség nevében köszönetet kell mondanunk a városnak, a Don Bosco Sportközpontban és a helyi klubnak, a Vegyész RC Kazincbarcikának, mivel rengeteg segítséget kaptunk. A szurkolókon semmi nem múlott, kitettek magukért, szerintem a kazincbarcikai drukkerek igazán magukénak érezhették ezt a válogatottat. Figyelembe véve, milyen jól sikerült a májusi Európa Liga-meccs és a mostani Eb-selejtező, biztosan fogunk még rendezni Kazincbarcikán válogatott mérkőzést, de az még a jövő zenéje, hogy a nyári Európa Ligára vagy más sorozatra esik a választás.”

A női és a férfi válogatott egy napon fog játszani 2019 nyarán az Európa Ligában, ami Kazincbarcikának talán már túl nagy falat lenne, hiszen így négy válogatottat kellene vendégül látni. Valószínűleg rendeznek a régióban, talán Miskolcon vagy Nyíregyházán Európa Liga-meccset, és információink szerint Budapest/Érd és Kaposvár szerepel még a tervben.