MK: a Kaposvárnál az előny

A Fino Kaposvár szerzett előnyt a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjében, miután az első mérkőzést hazai pályán három szettben megnyerte a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika ellen.

Jól kezdett a hazai együttes, gyorsan négy-öt pontos volt az előnye már a szett elején. Baróti Árpád és Quevedo Hermes pontjainak köszönhetően ez az előny nem csak megmaradt, hanem nőtt is, és gyorsan előnybe került a Kaposvár (25-16, 1-0).

A második szettet már a Vegyész kezdte jobban, de a somogyiak nem engedték el ellenfelüket, 14-hez érve pedig már előnyben voltak. Barótiéknak a hajrához érve sikerült meglépniük három egységgel (20-17), és bár egy szettlabdát hárított a GreenPlan-VRCK, minimális különbséggel ezt a felvonást is a hazaiak nyerték (25-23, 2-0).

A szoros pontállás továbbra is megmaradt, egymástól nem igazán tudtak elszakadni a csapatok. Ezen megint a Kaposvárnak sikerült változtatnia, ezúttal a szett derekán lépett meg négy egységgel (18-14). Baróti és Hermes vezérletével magabiztosan játszottak a somogyiak, nem forgott veszélyben a győzelmük (25-19, 3-0).

A visszavágóra egy hét múlva, ugyancsak szerdán kerül sor a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban. A döntőbe kerüléshez, akárcsak egy éve, a GreenPlan-VRCK-nak ismét aranyszettre lenne szüksége.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Fino Kaposvár – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (16, 23, 19)
Városi Sportcsarnok, Kaposvár, 200 néző. V.: Halász E., Halász T.
Kaposvár: Bartunek 4, Hermes 14, Iván 7, Baróti 17, Bögöly 4, Lescay 6. Csere: Bozóki (liberó), Tóth K. 1. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
Vegyész: Páez 4, Blázsovics 7, Juhász 7, Szabó 8, Reffatti 11, Tarabus 4. Csere: Kiss (liberó), Péter B., Moraes 1, Budai (liberó), Csoma. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Nem tudtuk belakni a termet rendesen, sajnos régen játszottunk ilyen alacsony teremben. Ez rányomta a bélyegét a fogadásunkra, így a támadásokra is. Attól, hogy a labdák a plafonba mennek, nem szabad idegeskedni ennyit. Igaz, nyitásban sem voltunk jók. Van egy visszavágó, amin mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért, akárcsak tavaly.

(fotó: VRCK archív)