Indul az MK-elődöntő, Kaposváron kezdünk

Szerdán 18 órától a régi kaposvári csarnokban lép pályára a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, és a célja az, hogy jó eredményt érjen el az egy hét múlva esedékes visszavágóra.

Nagy változások történtek a kaposváriaknál az utóbbi hetekben. Előbb szerződtették a magyar válogatott átló Baróti Árpádot, aki európai élcsapatokban játszott az elmúlt szezonokban, majd bejelentették a cseh válogatott Lubos Bartunek érkezését. A legutóbbi két meccsükön már velük kiegészülve játszottak a somogyiak: a Kistextet simán verték három szettben, míg a kecskemétieket 3-1-re győzték le Kaposváron.

„Két fontos poszton, két minőségi játékost igazolt a Kaposvár, ebből is látszik, milyen komoly terveik vannak erre a szezonra” – mondta Toronyai Miklós vezetőedző honlapunk érdeklődésére. „Az biztos, hogy hazai pályán égni fog bennük a bizonyítási vágy, teljesen új impulzust kaptak az érkezőknek köszönhetően. Ami a mi előnyünk lehet, az az összeszokottság, bár megnéztük a Kecskemét elleni meccsüket, és ők is igencsak egységesek voltak.”

Néhány hete még simán verte a GreenPlan-VRCK a Kaposvárt, ilyen forgatókönyvre ezúttal nem számít Toronyai. Hozzátette, jó eredményt szeretnének elérni, a győzelem a céljuk, ehhez azonban maximális koncentrációra lesz szükségük.

„Csoma Krisztián és Mudo is hagyott ki néhány edzést, de Székesfehérváron már beállhattak volna, jó állapotban vannak, okát azonban nem láttam annak, hogy cseréljek. Nagy a harc a csapatba kerülésért az edzéseken, ami jó, és így a variációs lehetőségeink is nagyobbak. Olyan hozzáállással kell játszanunk, ahogy eddig tettük” – fogalmazott Toronyai.

Az előző idényben is összecsapott a két együttes a Magyar Kupa elődöntőjében: Kazincbarcikán 3-0-ra nyert a Kaposvár, majd a somogyiaknál a Vegyész győzött 3-1-re. A GreenPlan-VRCK végül a továbbjutásról döntő aranyszettet is megnyerte.

Az összecsapást a hunvolley.tv élőben közvetíti.