MVM Magyar Kupa: már a négy közé jutás a tét

Vasárnap 19 órakor a Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME vendégeként lép pályára az MVM Magyar Kupa negyeddönőjének első mérkőzésén, négy nappal később pedig már a visszavágóra kerül sor a Don Bosco Sportközpontban.

Hétfőn még a nyolc közé jutás volt a tét a GLP Nyíregyháza ellen, és Toronyai Miklós együttese magabiztosan hozta mindkét mérkőzést az NB I-es gárda ellen. Az extraligás MAFC-BME ellen ugyanakkor már jóval nehezebb dolga lesz a Vegyésznek, ráadásul a két csapat idei bajnokiján a műegyetemisták nyerni tudtak Kazincbarcikán öt szettben.

„Azt a mérkőzést kielemeztük, levontuk a tanulságot, és szerintem sikerült is megtalálni a problémák gyökerét” – jelentette ki vezetőedzőnk. „Nem visszavágni szeretnénk azért a vereségért, hanem bejutni a Magyar Kupában a legjobb négy közé. Ehhez persze nyerni kell, de elsősorban a magunk játékát kellett összerakni, és ehhez szerintem jó úton járunk.”

A Vegyésznél Árva Milán és Budai Balázs bajlódnak sérüléssel, míg a MAFC-nál Csoma Krisztián nem lépett pályára hetek óta, de már edzésben van. A fővárosiak a napokban még egy kubai játékost is igazoltak, aki center és átló poszton vethető be.

„Láttuk mi is, hogy a MAFC egyik legjobbja régóta nem játszott, de úgy tudjuk, hogy már edzésben van. Minket azonban ez abból a szempontból nem foglalkoztat, hogy mind rá, mind pedig cseréjére, Szabó Barnára felkészültünk. Jó játékosok alkotják a MAFC-ot, kubai center és feladó, valamint korábbi válogatott játékosok is erősítik, tehát ez merőben más összecsapás lesz, mint a hétfői volt” – zárta gondolatait Toronyai.

A 19 órakor kezdődő összecsapásra a belépő 1000 forint, illetve a hunvolley.tv is közvetíti azt élőben.

(Fotó: Kovács Loretta, VRCK)