Férfi válogatott: Blázsovics a keretben, Toronyai a stábban

Blázsovics Péter meghívót kapott a magyar férfi röplabda-válogatott decemberi összetartására Koch Róberttól, aki továbbra is számít a szakmai stábban Toronyai Miklósra.

A szövetségi kapitánynak a légiósok zömét nélkülöznie kell, de továbbra is számít a VRCK négyes ütőjére, Blázsovics Péterre, valamint vezetőedzőjére, Toronyai Miklósra, aki segítője lesz Kochnak ezúttal is.

„A koronavírus miatt egyrészt sűrűbb a klubszezon, másrészt jóval nehézkesebb az utazás, mint korábban, ezért nem volt megoldható, hogy a légiósok hazajöjjenek. Több játékos még az ünnepek alatt is játszik, tőlük nem elvárható, hogy részt vegyenek a programon. Grazból könnyen haza lehet jönni, irányítóposzton azok szerepelnek, akiket én készítek fel és azt a rendszert játsszák, amit elvárok. Gergye Roland játszik még Magyarországhoz közel, de sajnos neki még december 23-án is mérkőzése lesz a Mariborral, így rá sem számíthatok ezúttal. Ugyanakkor ez kiváló lehetőség a magyar bajnokságban szereplő fiatalok számára, hogy belekóstoljanak a válogatott légkörébe, a tapasztaltabb játékosoktól pedig azt várom, hogy segítsenek az újoncoknak a beilleszkedésben” – idézi a hunvolley.hu a szövetségi kapitányt.

A magyar válogatott kerete a decemberi összetartás idejére:
Bán Viktor (Kistext), Blázsovics Péter (Vegyész RC Kazincbarcika), Boa Szabolcs (MÁV Előre SC-FOXCONN), Bögöly Gábor (FINO-Kaposvár), Fenyvesi Barnabás (FINO-Kaposvár), Gacs Dániel (Pénzügyőr SE), Hubicska Patrik (FINO-Kaposvár), Kalmár Ákos (Kistext), Kholman Norbert (MÁV Előre SC-FOXCONN), Kecskeméti Bálint (DKSE), Keen Cameron Illés (UVC Graz), Kovács Zoltán (Pénzügyőr SE), Mikuláss Koch Marcell (UVC Graz), Szabó Alpár (Kecskeméti RC), Tomanóczy Bálint (Kecskeméti RC), Török Zsombor (Kecskeméti RC).

A magyar válogatott december 21-én és 22-én is megmérkőzik a román válogatottal az Érd Arénában felkészülési mérkőzésen, az összecsapásokat az M4 Sport élőben közvetíti.