Négy szettben nyert a Kaposvár a Don Boscóban

Három-egyre nyert a Fino Kaposvár a Vegyész RC Kazincbarcika vendégeként a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 5. fordulójában.

A szezonban először találkozott egymással a rekordbajnok Fino Kaposvár és a címvédő Vegyész RC Kazincbarcika. A találkozóra sokan voltak kíváncsiak a Don Bosco Sportközpontban, ahol arcfestéssel és kézműves foglalkozásokkal várták a Szalézi animátorai a legkisebbeket.

Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, majd a Vegyész épített ki hárompontos előnyt tízhez érve. A hazaiak előnye már hat is volt (16-10), majd Jurij Kruzskov került a nyitóhelyre a vendégeknél, akinek vezérletével a Kaposvár felzárkózott mínusz egyre (17-16). Carlos Páez is előhúzott egy ászt (20-17), a somogyiak ki is kérték második idejüket. Blázsovics Péteréket egy rossz bírói ítélet sem zavarta meg a hajrában, majd Ilja Makarov gyenge nyitása lezárta az első játszmát (25-22, 1-0).

Többet támadott centerből a Vegyész a második játszma első felében, a vendégek a szélekről szerezve pontjaikat tartották a lépést. Horváth Kristófék féltávnál vették át a vezetést, majd a végjátékba 20-20-szal fordultak a felek. A csapatok a látványos labdamenetekkel sem maradtak adósak, de innen már csak Horváthék szereztek pontokat, a szélső ütő jó nyitásainak is köszönhetően (20-25, 1-1).

Jobban kezdte a harmadik felvonást a rekordbajnok, a hatpontos hátrány tudatában Marek Kardos vezetőedző cserékkel próbálta felrázni övéit. Jól is szállt be a mérkőzésbe a fiatal feladó, Csizmadia Tamás, valamint a görög szélső ütő, Dimitriosz Efraimidisz is. Rodrigo Moraes jó blokkjával kétpontosra olvadt a Fino-előny (16-18), időt is kért Ruben Wolochin vezetőedző. 16-20 után Moraes hozott zsinórban három sáncot (21-20), és ugyan mélyről sikerült a Vegyésznek felállnia, ez a szett is a kaposváriaké lett (24-26, 1-2).

Kruzskov és Marcílio Braga csatáztak egymással, végül mindketten 23-23 ponttal zártak. A Fino gyorsan kidolgozott néhány pontos előnyét magabiztosan őrizte, és bár Braga pontjaival kapaszkodott a vendéglátó, ezúttal nem tört át a gát, a Kaposvár három ponttal gazdagodva utazhatott haza (17-25, 1-3). Hazai pályán a Vegyész először kapott ki a szezonban bajnoki mérkőzésen.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 5. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 1-3 (22, -20, -24, -17)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 600 néző. V.: Adler, Tillmann.
Vegyész: Páez 2, Blázsovics 11, Juhász 5, Braga 23, Árva 10, Moraes 12. Csere: Vitko (liberó), Budai, Csizmadia, Efraimidisz 3, Péter, Dudás (liberó). Vezetőedző: Marek Kardos.
Kaposvár: Keen 4, Bögöly 13, Makarov 14, Kruzskov 23, Horváth 11, Nagy J. 9. Csere: Bozóki (liberó), Martinez, Kiss, Kalmár. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

Marek Kardos: A gyengébben fogadott, valamint a kivédekezett labdákból nem tudtunk hatékonyan támadni, ezen kell dolgoznunk a folytatásban, hiszen, ha ezeket pontosabban tudjuk megjátszani, akkor ütésben is könnyebb dolgunk lesz. A Kaposvárnak gratulálok a győzelemhez.

Ruben Wolochin: Örülök a sikernek, és hogy sikerült felállnunk a kupabúcsút követően. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ennek megfelelően készültünk, védekezésben szervezettek maradtunk végig. Remélem, hogy a folytatásban is így megyünk neki az ilyen hőfokú találkozóknak.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

(fotó: vrck.hu, Kovács Loretta)