Vasárnap a Kaposvárt fogadja a Vegyész

Vasárnap 18 órától a Vegyész RC Kazincbarcika a Fino Kaposvárt fogadja a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában. A két csapat a 2019/20-as szezonban először találkozik egymással.

A nyáron a kaposváriak kispadjára egy argentin szakember ült le Ruben Wolochin személyében, segítője pedig a szakmai igazgatóvá kinevezett Demeter György fia, András lett. A legnevesebb távozó Nagy Péter volt, aki visszavonult, ezzel egy időben pedig a MAFC-BME vezetőedzője lett. Helyére az orosz Jurij Kruzskov érkezett átlóba, míg centerbe szintén igazoltak egy oroszt a kaposváriak, Ilja Makarovot. Rajtuk kívül még egy argentin-olasz feladó, Ignacio Martinez is csatlakozott a rekordbajnokhoz.

„Mindkét orosz képzett röplabdázó. Az átlójuk sérülten kezdte az idényt, de egyre jobb formába lendül, míg a centerük ponterős, gyors, remekül tudja olvasni az ellenfél játékát” – mondta a somogyiakról Marek Kardos, a Vegyész vezetőedzője. „Mi a héten a terv szerint tudtunk edzeni, mindenki egészséges, egy-két kisebb nyavalyát leszámítva, így sok csapatrész-gyakorlatot sikerült átvenni. Emellett videóztunk és még fogunk is a mérkőzésig, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a Kaposvárból.”

A Fino csütörtökön aranyjátszmában kapott ki a Kecskeméti RC-től a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, így február 28-án a VRCK ellen játssza majd a bronzmérkőzést. Az azt megelőző két tétmeccsüket is elveszítették a kaposváriak: előbb a MAFC-BME-től 3-2-re, majd a Pénzügyőr SE-től 3-1-re kaptak ki. A Vegyész legutóbb nyert a DEAC-cal szemben, azt megelőzően pontot szerzett a PSE otthonában (3-2-es vereség), a MAFC-BME-t pedig 3-1-re legyőzte a Don Bosco Sportközpontban.

„Az idei bajnokság sokkal kiegyenlítettebb, mint a tavalyi, messzemenő következtetéseket levonni nem szabad az eredményekből. Egyetlen csapatot sem szabad leírni, ezt mi sem tesszük, de természetesen a győzelem a célunk hazai pályán” – árulta el Kardos, akinek csapata jelenleg második helyen áll a tabellán, egy ponttal a PSE mögött, valamint hattal a Kaposvár előtt. „Számolgatni még nincs értelme, sok van hátra a középszakaszból. Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb, gyűjtögetni kell a pontokat, aztán meglátjuk a végén, hol állunk.”

A vasárnap 18 órakor kezdődő bajnoki előtt és alatt a Szalézi animátorai várják majd a legkisebbeket arcfestéssel és kézműves foglalkozásokkal. A találkozót élőben közvetítjük a Don Bosco Sportközpontból, a hivatkozást honlapunkon fogjuk megosztani, ebben a cikkben is.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 5. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár
2020. február 2., vasárnap, 18:00
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika (belépés díjtalan)
V.: Adler, Tillmann.
TV: Sportstream (YouTube)

(fotó: vrck.hu, Kovács Loretta)