Nemzetközi torna vár ifistáinkra

Szombattól hétfőig a 25. Eötvös Kupán vesz részt a Vegyész RC Kazincbarcika U19-es csapata. A nemzetközi tornán Bokor Elek és Batári Csaba irányítják fiataljainkat.

Szlovák, román és spanyol csapatok is részt vesznek a komoly hagyományokkal rendelkező tornán, amelyre hosszú évek után látogat el ismét a VRCK. Sajnos a pandémia még érezteti hatását, a külföldi csapatok óvatosan jelentkeztek, összesen 12 fiú együttes vesz majd részt az eseményen. Bokor és Batári 13 játékosra számítanak (többen hiányoznak még nyaralás miatt), a célokról előbbi szakemberrel beszélgettünk.

„Mindenképpen segíti fogja a torna a felkészülésünket, mert lehetőségünk lesz több játékost is több szerepkörben megnézni, felmérni. A bajnokság előtt ez egy kiváló alkalom mérkőzéseket játszani, külföldi együttesek ellen is. Lényegében a felkészülés miatt utazunk el a tornára, de azért van célunk, szeretnénk oda férni a dobogóra. Viszont csak egy hetünk volt, amikor mindenki részt tudott venni az edzéseken, emiatt az erőnléti felkészülést későbbre toljuk, most főleg az alapérintéseken, nyitásokon, fogadáson, valamint a csapatrészgyakorlatokon volt a hangsúly” – mondta a vrck.hu érdeklődésére Bokor Elek edző.

A Vegyész utazó kerete:
Molnár Márk, Molnár Vajk, Kondor Kristóf, Fecske Szabolcs, Lévai Péter, Gálik Zsombor, Lukács Patrik, Nagy Marcell, Cziczlavicz Dávid, Komlósi Márk, Együd Ádám, Miklósi-Sikes Zétény, Lévai László.

A VEGYÉSZ SZEREPLÉSE AZ EÖTVÖS KUPÁKON

A múltban a Vegyész több alkalommal képviseltette magát az Eötvös Kupán, először 1999-ben, amikor ezüstérmes lett a házigazda Eötvös DSE mögött – ekkor indult első ízben határon túli együttes a tornán. 2003-ban már válogatott csapatok is részt vettek a többnapos eseménynek, és a végső győztes magyar serdülő válogatottnak a tagja volt Szabó Dávid, míg a Vegyész a 10. lett.

Egy évvel később a magyar válogatott „B” csapata a barcikai nevelésű Fehér Tamással (tagja volt a felnőtt csapatnak is 2006-ban) a negyedik, Szabó Dáviddal a magyar válogatott „A” ötödik lett, a Vegyész a 9. Holland, román, cseh, észt, ukrán és litván csapat is indult, valamint a katari válogatott két együttest is nevezett a 16 fős mezőnybe, végül Fehért beválogatták a torna álomcsapatába. 2005-ben Toma Sándor válogatottja, Szabóval és Fehérrel a soraiban, a bronzmeccsen legyőzte a Vegyészt: Szabót a torna legtechnikásabb játékosának választották, Fehér és Tóth Milán (VRCK) pedig a torna álomcsapatába kerültek.

A 4. helyen végzett VRCK. Dudás Tamás (1), Bejczi Balázs (5), Lehóczky Bence (3), Cziczó Gábor (8), Zelena György (7), Vodila Viktor (4), Veres István, Gömöri Dávid (liberó), Barócsi Ákos (13), Tóth Milán (10), Csipkés Gábor (2).

Toma válogatottja egy esztendő elteltével (Fehérrel és a már barcikai színeket képviselő Kovács Sándorral a keretben) megnyerte az Eötvös Kupát, a bronzérmes magyar válogatott „B” csapatát Csizmadia János és Gulyás Ádám képviselte. A több alapemberét is nélkülöző Vegyész a 11. lett, például Dudás Tamással és Juhász Péterrel kiegészülve. Fehér ezúttal a torna legjobb védekező játékosa lett. 2008-ban a VRCK neve alatt indult az Árpád Iskola csapata, amely az utolsó, 16. helyen zárt.

(főcímkép: Kovács Loretta, VRCK)