Nincs megállás, folyamatosan jönnek a mérkőzések

Szerda délután ismét útra kell a Vegyész RC Kazincbarcika felnőtt csapata, hiszen este Kassán játszik felkészülési mérkőzést a hétvégi bajnoki rajt előtt.

A szezon első felkészülési mérkőzésein még nem mindenki kapott bizonyítási lehetőséget, a Don Bosco Kupán is jobbára ugyanaz a nyolc-kilenc ember játszott. Dunaújvárosban – ahonnan tornagyőztesként tért haza a Vegyész – viszont már egyenlő elosztásban kaptak a játékosok szerepet, és a következő három mérkőzésen is hasonló lehet Toma Sándor vezetőedző terve: még akkor is, ha ebből két összecsapásnak tétje is lesz.

Djordje Borovicsanin támadásban.
Djordje Borovicsanin támadásban.

Dudás András ügyvezető kedden érdeklődésünkre elárulta: „Dunaújvárosban az első két összecsapáson, tehát a Sümeg és a Szolnok ellen, még frissebbek voltunk, de sok hibával játszottunk már ekkor is. Az utolsó összecsapáson, a Dunaferr ellen jóval fáradtabb volt a társaság fizikálisan és fejben is. Rengeteg nyitást rontottunk, sok szervánkban pedig erő sem volt. Támadásban még úgy ahogy elboldogultunk, viszont blokkot mindössze hármat hoztunk, miközben tudtuk, hogy az ellenfél mit fog ütni. Volt, aki ezúttal kevésbé dolgozott szépen, de volt, akit meg lehet dicsérni. Én Djordje Borovicsanint mindenképp kiemelném, mert közel hetven százalékkal fogadott a Szolnok ellen, és támadásban tizenhárom labdából tizenegyet megoldott.”

SZOMBATON RAJTOL AZ NB I

Szerdán Kassán vendégszerepel a VRCK, majd szombaton utazik Pécsre a PTE-PEAC C-Dokihoz, jövő hét csütörtökön pedig az NB I 2. fordulójában a DEAC látja vendégül. A két kiscsapat az előző években rendre leghátul zárt, így várhatóan minden Vegyész-játékos megtudja majd mutatni magát ellenük is.

A keret nem teljes, mert Bokor Elek továbbra is tüdőgyulladásából lábadozik, míg Kovács Zoltán ugyan már együtt edz a társakkal, de még nincs százszázalékos állapotban a Don Bosco Kupán elszenvedett bokasérülése miatt.

tm (fotó: Kozma István – ÉM/boon.hu)