Remekül indult, pocsékul végződött – vereség a MAFC-tól

Hiába szerzett gyorsan kétszettes előnyt a Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME ellen, mintha kicserélték volna a hazaiakat a harmadik szettől, és végül el is veszítette  meccset öt szettben.

Csizmadia Tamás kezdett feladó poszton a Vegyésznél, de az alapemberek közül Lukasz Ciupa és Szabó Dávid is ott voltak már a kezdőben. Rendkívül kiegyenlítetten indult az összecsapás, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de kettő egységgel nem tudtak egymástól elszakadni. Jól ment Mudónak a pontgyártás centerben (16-13), ötből ötöt beütött a brazil az első játszmában, Lukasz Ciupa ász után pedig már nyugodtabb lehetett a VRCK. Nem is forgott veszélyben a részsikere, de azért észnél is kellett lenniük Toronyai Miklós játékosainak (25-22, 1-0).

Irányították az összecsapást Blázsovics Péterék,  a négyes ütő mellett még Szabó Dávid csapatkapitány is jeleskedett a pontszerzésben. Mindkét csapat megküzdött a pontjaiért, de a hazaiak akarata továbbra is érvényesült, Csizmadiáék kidolgozott, megnyugtató előnye a végéig kitartott (25-17, 2-0).

A harmadik játszma előtt Toronyai sulykolta övéibe, „nincs még vége”, és felhívta játékosai figyelmét az előző szettben elkövetett hibákra. Nem is adták fel a vendégek, mi több, komoly előnyt építettek ki maguknak (12-18). Mudo blokkjával jött fel mínusz négyre a Vegyész (16-20), és ekkor már Páez Carlost valamint Árva Milánt is pályára küldte Toronyai. Lassan zárkóztak a sárga-kékek (19-22), de mint kiderült, túl lassan – hiába Ciupa ásza és Blázsovics remek ütése a pálya közepére, szépített a MAFC (23-25, 2-1).

Páez maradt a pályán hazai oldalon, és olyan érzése lehetett sok mindenkinek, mintha új mérkőzés kezdődne: egyrészt a Vegyész nem tudta olyan hatékonyan értékesíteni a labdáit, mint korábban, míg a vendégeknél a kispadot a második szettben megjárt Csoma Krisztián is magára talált, hiszen az ő ponterős játéka nagyban hozzájárult csapata formajavulásához. A MAFC folyamatosan építette ki előnyét, amire nem volt válasza a hazai csapatnak – könnyen olvasható volt a játéka (20-25, 2-2).

Újfent feladót cserélt a Vegyész, Csizmadia volt a pályán, de nem rajta múlott, hogy az első hat pontot a MAFC szerezte. 3-8-cal cseréltek oldalt a csapatok, de a játék képe nem változott, megérdemelten nyert a MAFC a sokat hibázó VRCK ellen (9-15, 2-3).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 4. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 2-3 (22, 17, -23, -22, -9)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 500 néző. V.: Tillmann, Bátkai-Katona.
Vegyész: Csizmadia 1, Ciupa 10, Juhász 13, Szabó D. 12, Blázsovics 15, Mudo 14. Csere: Dudás (liberó), Páez 3, Árva 2, Péter M., Péter B. 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Gomez 4, Krupánszki 16, Lescay 8, Csoma 21, Benkő 5, Eke 10. Csere: Pápai (liberó), Szabó Barna 3, Szabó Balázs 3. Vezetőedző: Nagy Péter.

Toronyai Miklós: Ideges vagyok, kavarodnak bennem a gondolatok. Szinte agyonvertük az ellenfelet az első két szettben, aztán pedig olyan történik, amit én nem értek. Sok minden történt, például mindenki másban keresi a hibát, ahelyett, hogy inkább vállára venné valaki a csapatot.

Nagy Péter: A győzelemnek örülök, de azért van bennem hiányérzet. Jó lenne még egy négyes a számunkra, de igazából minden csapatnál vannak hiányzók, ez nem lehet kifogás. Sokat hibáztunk a végén, de a Barcika is gyenge volt, látszott, hogy ők is keresik magukat.