Strandröplabda: a tatai ob után ismét hajdúnánási forduló

A legutóbbi hétvégén Tatán rendezték meg az országos strandröplabda-bajnokság 3. fordulóját, amelyen a Vegyész RCK párosa a 9. helyen végzett.

Nem vallott kudarcot a Berkes Zoltán/Tóth Dániel párosunk, hiszen a nehéz sorsolás ellenére is sikerült felkerülnie a főtáblára, ott pedig a 9. helyen zárt.

„Elégedettek vagyunk az eredménnyel, mert nehéz sorsolásunk volt, előzetesen nem mindenki gondolta, hogy sikerül a főtáblára jutnunk” – mondta érdeklődésünkre Tóth Dániel. „Kis szerencsével, kedvezőbb sorsolással ismét bekerülhettünk volna az első hatba. Már a selejtező első meccsén egy olyan párossal találkoztunk, amelyet nálunk esélyesebbnek tartottak, mégis győztünk, ahogy a folytatásban is, így készülhettünk a szombatra.”

A Pénzügyőr párosa, Bán Viktor és Kiss Dániel nagy falatnak bizonyult Tóthéknak, de a vigaszágon nyertek, és következhetett egy szintén PSE-s páros, a Kecskeméti Péter, Rása Alex duó.

„Megbeszéltük Zolival, hogy felszabadultan fogunk játszani, mert nem mi voltunk a favoritok, és ezt sikerült is kiviteleznünk. Minimális különbséggel kaptunk ki mindkét szettben, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a második játszmában 17-11-ről kaptunk ki. Azonban nem bánkódtunk, mert jól játszottunk, elégedettek lehettünk a teljesítményünkkel” – tette hozzá.

Most hétvégén Hajdúnánáson fognak gyakorolni Tóthék, ahol összekerülhetnek a kazincbarcikai származású, de nánási színekben induló Mészáros Zoltán/Budai Balázs párossal is – ők Tatán a hetedik helyet kaparintották meg. Jövő hétvégén pedig Dunaújvárosban lesz ob-forduló, és Tóth reméli, nem kell selejtezniük.

„Remélem, ezúttal egyből a főtáblára kerülünk, mert ez Tatán sajnos nem sikerült, hiába számítottunk rá” – folytatta. „Ha sikerül mennünk két kört, akkor a fináléban való szereplésre is jobb esélyünk lehet, ahová a szövetség a legjobb tizenhat párost hívja meg.”

(Fotó: vrck.hu)