Hubert Manko a Vegyész játékosa!

Lengyelország egyik legjobb röplabda-akadémiájáról érkezik a Vegyész RC Kazincbarcikához a 2019/2020-as szezonra Hubert Manko.

A 20 éves játékos a legutóbbi éveket az AZS Częstochowánál töltötte, annál a klubnál, amellyel még 2011-ben Marek Kardos vezetőedzőnk megnyerte a Challenge Kupát. A fiataljaira támaszkodó Częstochowa két szezonnal ezelőtt megnyerte a másodosztály küzdelmeit, de nem vállalta a feljutást, a legutóbbi idényben pedig a 11. helyen zárt. Manko mindkét évben fontos szerepet kapott a pályán.

„Örülök, hogy részese lehetek a Vegyész történelmének, és bízom abban, hogy a szezon végén a hatodik bajnoki címét is megszerzi a klub” – mondta honlapunknak Manko, aki májusban három napot már eltöltött Kazincbarcikán. „A Vegyész a legjobb klub Magyarországon, megvan a lehetősége európai porondon játszani, ami számomra jó fejlődési terepet jelent. Sokat nem tudok a magyar röplabdáról, de látom, hogy fejlődik, és visszanéztem a Vegyész nemzetközi mérkőzéseit, amik szintén ezt támasztják alá.”

NÉVJEGY
Név: Hubert Manko
Nemzetiség: lengyel
Született: 1998.06.18.
Magasság: 197 cm
Súly: 94 kg
Poszt: nyitásfogadó-ütő
Korábbi profi klubja: AZS Częstochowa

Manko 12 évesen kezdett el röplabdázni, első komolyabb állomáshelye az AT Jastrzebski Węgiel volt, majd a lengyel sztárcsapat utánpótlásából került a Częstochowához.

„Emocionális személy vagyok, imádom az adrenalint, amikor érezni lehet a nyomást. Hogy milyen játékos vagyok? Erről majd a szezon során mindenki meggyőződhet” – tette hozzá a fiatal szélső.

„Minden téren történelmi pillanat, hogy lengyel játékos érkezéséről számolhatunk be” – fogalmazott a vrck.hu-nak Kárpáti Zoltán ügyvezető. „Lengyel játékos nem igazán szokott megfordulni Magyarországon, és Hubert az első pozitív példája annak az együttműködésnek, amit tavasszal jelentettünk be. Bízunk abban, hogy a jövőben mi is tudunk olyan játékost kinevelni, aki megüti a lengyel élvonal szintjét, hogy ez oda-vissza működjön. Hubert döntését nagyban megkönnyítette Marek személye, a remek körülmények, és a tény, hogy egy jó, fiatal, dinamikus csapat kialakításán dolgozunk.”

Korábban beszámoltunk már Csizmadia Tamás szerződtetéséről, valamint Blázsovics Péter és Árva Milán szerződéshosszabbításáról, míg Carlos Páeznek és Marian Vitkónak élő szerződése van. A következő hetekben pedig további maradókról, érkezőkről számolunk be honlapunkon.

(Fotók forrása: AZS Częstochowa Facebook oldala)