Szabó: Komolyan vesszük a visszavágót

Daniel Oravec vezetőedző és Szabó Dávid csapatkapitány nyilatkozott honlapunknak a csütörtöki kupamérkőzés előtt.

A Magyar Kupa elődöntőjében a VRC Kazincbarcika 3-0-ra nyert a Fino Kaposvár vendégeként a múlt héten, így három pontot kapott a győzelemért, míg a somogyiak nullát a vereségért. Ahhoz tehát, hogy a VRCK 2007 után ismét döntőt játsszon a sorozatban, már csak egy pontra van szüksége, ami egy 3-2-es vereséggel is meglehetne. Szabó Dávidék azonban győzni szeretnének csütörtök este (18.00, Don Bosco Sportközpont, belépés ingyenes), nem foglalkoznak az első mérkőzésen elért eredménnyel.

„Ugyanúgy készültünk, mint bármelyik találkozó előtt, nem dőltünk hátra azért, mert nyertünk Kaposváron” – mondta a vrck.hu-nak a csapatkapitány. „Úgy megyünk neki a mérkőzésnek, mintha most kezdenénk a párharcot nulla-nulláról. Fejben nem szeretnénk kiengedni, még egy pillanatra sem, hiszen a kaposváriak bármiféle hibát és könnyelműséget gyorsan kihasználnak. A saját játékunkat akarjuk játszani, hogy mi domináljunk. Biztatom a szurkolókat, minél többen látogassanak ki csütörtökön, mert biztos, hogy egy jó összecsapást fognak látni.”

Daniel Oravec vezetőedző sem tekint lefutottként a párharcra.

„Mentálisan nagyon ügyelni kell, főleg a fogadásunkra és a nyitásainkra” – fogalmazott a szlovákiai szakember. „Nem lehet félvállról venni az ellenfelet, hiszen a Kaposvárról beszélünk, a bajnoki címvédőről, amely néhány nappal ezelőtt legyőzte a Kecskemétet. Mi jó formában vagyunk, nyertünk Kecskeméten, Kaposváron, majd itthon a Sümeg ellen. Habár sűrű a programunk, fizikálisan rendben vagyunk. Sokat nem tudtunk mostanában pihenni, de motiváltak vagyunk, és hazai pályán mindenképpen győzni szeretnénk.”

Figyelembe véve, hogy a szezonban a Kazincbarcika már két alkalommal is 3-0-ra legyőzte a Finót, a bukiknál a hazaiak az esélyesek: 1.30-as szorzóval lehet fogadni a VRCK győzelmére, míg a kaposváriak sikerére 2.90 az odds.

A Magyar Kupa legjobb négy csapata közé 11 év után jutott ismét a VRCK, akkor végül ezüstérmet szerzett, míg utoljára megnyernie a finálét 2005-ben sikerült. Most egy találkozó választja el a döntőtől, amelybe a HÉP-Kecskeméti RC már bejutott, hiszen kettős győzelemmel búcsúztatta a Pénzügyőr SE-t. A férfiak négyes döntőjére március 17-én került sor: a bronzmeccs 15:30-kor, a döntő 18 órakor kezdődik az érdi arénában.

A találkozót élőben közvetítjük:

Fotó: vrck.hu archívum