Kettős győzelem a Kaposvár ellen, kupadöntős a VRCK!

Bejutott a férfi röplabda Magyar Kupa fináléjába a VRC Kazincbarcika, miután az elődöntőben hazai pályán is legyőzte a Fino Kaposvárt.

Még el sem kezdődött a mérkőzés, de már fantasztikus hangulat uralkodott a Don Bosco Sportközpontban, Juhász Péter blokkja pedig csak fokozta azt. Mészáros Dömötör nyitásban és támadásban is dominált (9-4), de a Kaposvár sem adta olcsón a bőrén, gyorsan felzárkózott (15-13). A hajrára is szorosan fordultak a csapatok, és 22-nél egyenlítettek is a vendégek – végül sikerült a VRCK-nak előnybe kerülnie (25-23, 1-0). A második játszma Szabó Dávidról szólt: a csapatkapitány több ászt is szervált (8-2), amelyeknek is köszönhetően csapata folyamatosan növelte előnyét (19-9). Ebben a szettben már nem volt kérdés, ki fog nyerni, a részsiker pedig egyben azt is jelentette, hogy a Kazincbarcika bejutott a Magyar Kupa döntőjébe (25-14, 2-0)!

Maradt a kezdő hatos hazai oldalon, de a Kaposvár gyorsan többpontos előnyt harcolt ki, amit a szett közepére is megtartott (12-16). Toronyai Miklóst és Gebhardt Norbertet is pályára küldte Daniel Oravec, de a bajnoki címvédő innen már nem veszítette el az etapot (20-25, 2-1). A negyedikben előbb a VRCK szerzett vezetést, majd a szett második felére a somogyiak fordítottak. Mészáros vezérletével visszavette az előnyt a Kazincbarcika, és végül kettős győzelemmel, nagy csatában búcsúztatta a bajnoki címvédőt (26-24, 3-1).

A fináléra március 17-én, 18 órakor kerül sor az érdi arénában, a VRCK ellenfele a HÉP-Kecskeméti RC lesz.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
VRC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3-1 (23, 14, -20, 24)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 700 néző. V.: Bátkai-Katona, Halász.
VRCK: Páez, Milev, Banai, Szabó D., Mészáros, Juhász. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Toronyai, Gebhardt N., Árva. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Kaposvár: Keen, Nikolov, Nagy J., Kalmár, Horváth K., Vajda. Csere: Pápai (liberó), Bögöly, Kiss M. (liberó), Kulcsár. Vezetőedző: Demeter György.

Daniel Oravec: A legfontosabb ma az első két szett megnyerése volt, amit koncentráltan, jó hozzáállással sikerült hoznunk. Ezután lankadt a figyelmünk, próbáltam lehetőséget adni másoknak is, és bár egy játszmát veszítettünk, végül sikerült nagy csatában nyerni.

Demeter György: Csak gratulálni tudok a Kazincbarcikának a döntőhöz. Mi igyekeztük megnyerni a párharcot, az első szettben apróságokon múlott, hogy nem mi jöttünk ki jobban. Ennyi tellett ma tőlünk, de dolgozunk tovább.